Подвір’я Рівненського обласного краєзнавчого музею перетворилося на яскравий осередок культури, традицій і неймовірної енергетики!
Вже втретє мистецький захід «Жива спадщина: від громади до музею» об’єднує громади області, які щедро відкривають свої серця й традиції: співають, танцюють, готують, демонструють ремесла і передають живу культурну пам’ять від покоління до покоління.
Кожна громада презентувала себе настільки щиро, що атмосфера була не просто святковою — родинною. А справжньою перлиною стали виступи колективів з громад Рівненського району.Що краще розкаже про народ, ніж його кухня? Цьогоріч на святі смакували запашним борщем, грибною юшкою, варениками, домашніми ковбасками, пирогами, сиром, кнедлями, медом і навіть запеченим поросям!
Корецька громада представила такі страви - «Юшка з грибами», «Ведмеді», «Гарбузовий хліб», «Підколоченка», «Цибуляники». Гречаний кисіль із с. Устя — внесено до обласного переліку нематеріальної культурної спадщини; Пироги "стовпчиком" — рідкісна традиція випікання, що збереглася тільки у Корецькому регіоні. І все це — з любов’ю, щедрістю та гостинністю наших господинь.
Щира подяка громадам-учасницям — Корецькій, Великоомелянській, Дядьковицькій, Городоцькій, Малолюбашанській та Тараканівській — за тепло, яке ви дарували кожному гостю заходу. Ви не просто представили себе — ви подарували відчуття єдності, сили і культури, яка живе в серці кожної громади.
Використано фото із соцмереж
Немає коментарів:
Дописати коментар