середу, 4 липня 2018 р.

Немовицька громада активно працює над розвитком усієї території


Немовицька громада у Сарненському районі поступово розвивається. У першому кварталі громада взяла на себе усе комунальне майно. Проаналізували усі свої доходи і видатки, тоді зрозуміли на що варто звернути увагу першочергово – розповів голова громади Віктор Савчин, під час виїзної зустрічі з консультантами Проекту ПУЛЬС Рівненського РВ АМУ. 


 Громада першочергово визначила поточні проблеми, які вдалося образу вирішити. Зробили на деяких вулицях освітлення, поробили дрібні ремонти комунальних закладів, виготовили печатки для закладів та старост. Підготували проекти на субвенцію розвитку, її громада має отримати у розмірі 4,6 млн.грн. 


Вперше у школах, не збирали батьківських внесків на поточні ремонти, з власних надходжень виділили на це кошти. Тож, у школах пофарбували батареї, підлогу, двері, стіни і стелю.  
Сформували і апарат ради громади. Усього у Немовицькій громаді працюватиме 36 людей.
Нині громада активну увагу приділяє наповненню бюджету. Зокрема працюють у плані земельного податку, та особливу увагу приділяють Лісовому квитку. 


Немовицька громада готується до урочистостей з нагоди святкування 485-ї річниці с.Немовичі ( 5 серпня) та 565-ї річниці с.Тинне ( 26 серпня).
Консультанти з питань децентралізації дали фахові поради, та високо оцінили роботу та старання Немовицької ОТГ.
Повідомляє Офіс реформ проекту ПУЛЬС Рівненського РВ Асоціації міст України

Немає коментарів:

Дописати коментар

Головна

Тараканівська громада підписала Меморандум про співпрацю з ГО Агенція розвитку громад «Інтонація змін» - відео

У Тараканівському центрі культури та дозвілля с.Рачин сьогодні відбулася важлива зустріч, в результаті якої було підписано Меморандум про сп...

Популярні публікації