пʼятницю, 11 травня 2018 р.

Працювати в органах місцевого самоврядування стане престижніше


З початком реформи децентралізації новоутворені громади мали чимало проблем. Та одна з не менш важливих - це кадровий голод. Адже саме через відсутність хороших фахівців, з новими ідеями, та підходами до вирішення реформаторських завдань, громади  відчули складність у роботі. На це знайшли і пояснення -  молодь не хоче жити у селі чи маленьких містах, та й низька зарплатня відлякувала.  Тепер же сподіваються керівники громад - мотивації для нових фахівців буде більше.   
10 травня 2018 року Кабінет Міністрів України схвалив внесення змін до постанови Кабінету Міністрів України від 09.03.2006 № 268 «Про упорядкування структури та умов оплати праці працівників апарату органів виконавчої влади, органів прокуратури, судів та інших органів». Змінами передбачено збільшення посадових окладів працівникам органів місцевого самоврядування. 


Голова Крупецької ОТГ Віталій Мошкун переконаний -  такі зміни значно покращать матеріальне становище і громад, і їх працівників.  Адже нині,  щоб люди залишалися працювати у сільських радах, та не їхали на заробітки до Європи  -  очільник громади має добре мотивувати працівників.
Виконавчий директор Асоціації міст України Олександр Слобожан, також прокоментував прийняття Урядом змін до постанови № 268 від 09.03.2006 року.   Наголосив -  збільшення посадових окладів службовцям органів місцевого самоврядування, сприятиме зміцненню кадрового потенціалу органів місцевого самоврядування  та підвищенню фахового рівня  надання послуг на місцевому рівні. 

«Асоціація міст України наполегливо та послідовно відстоює питання покращення умов оплати праці місцевих посадовців. Ми дякуємо Уряду за схвалення цього рішення та врахування пропозицій АМУ, але ми очікуємо прийняття парламентом закону про службу в органах місцевого самоврядування. Асоціація долучилася до підготовки нового законопроекту і ми сподіваємося, що він найближчим часом буде зареєстрований», - підкреслив Олександр Слобожан.

Повідомляє Офіс Реформ Проекту ПУЛЬС Рівненського РВ Асоціації міст України

Немає коментарів:

Дописати коментар

Головна

Тараканівська громада підписала Меморандум про співпрацю з ГО Агенція розвитку громад «Інтонація змін» - відео

У Тараканівському центрі культури та дозвілля с.Рачин сьогодні відбулася важлива зустріч, в результаті якої було підписано Меморандум про сп...

Популярні публікації