понеділок, 21 травня 2018 р.

Кожен керівник ОТГ має бути менеджером


Такого висновку дійшли учасники зустрічі та консультанти з питань децентралізації Проекту ПУЛЬС Рівненського РВ АМУ під час роботи у потенційній  Варковицькій громаді, що у Дубенському районі.  Там, консультанти та голова Дубенської РДА зустрілися з представниками трьох сільських рад, які за перспективним планом мають утворити Варковицьку громаду.   Тож до складу громади мають увійти  - Варковицька, Сатиївська та Озерянська сільські ради.  Присутні цікавилися -  чи можна утворити громаду  поза перспективним планом, які переваги матиме ОТГ, та скільки часу надається субвенція розвитку. 


Фахівці надали відповіді на усі проблемні питання. Василь Курилас, консультант з правових питань нагадав про правові аспекти обєднання громад. Розповів у чому переваги громади у складі трьох сільських рад.  


Фінансова складова також є важливим фактором у розвитку та успішності громади – наголосила консультант з бюджетних питань Людмила Кушнер.  Громади одразу мають проаналізувати   скільки коштів будуть мати, і де найприбутковіші галузі.  


Голова Дубенської РДА Юрій Парфенюк наголосив – «Потрібно йти у ногу з часом. Шляху назад вже немає, ми всі маємо думати про інтереси людей, а не про свої власні амбіції. Тому вам, головам, та депутатам потрібно вже домовлятися, і приймати остаточні рішення про обєднання.»  


Після зустрічі  присутні одразу залишилися на засідання робочої  групи, і почали складати  покроковий план дій щодо утворення Варковицької ОТГ.
Повідомляє Офіс Реформ Проекту ПУЛЬС Рівненського РВ Асоціації міст України

Немає коментарів:

Дописати коментар

Головна

Тараканівська громада підписала Меморандум про співпрацю з ГО Агенція розвитку громад «Інтонація змін» - відео

У Тараканівському центрі культури та дозвілля с.Рачин сьогодні відбулася важлива зустріч, в результаті якої було підписано Меморандум про сп...

Популярні публікації