пʼятницю, 16 березня 2018 р.

Громадам Рівненщини презентували нові можливості зайнятості населення

Представникам громад  Рівненщини розповіли про забезпечення зайнятості населення в об'єднаних територіальних громадах, та можливості державної служби зайнятості щодо вирішення кадрових проблем, під час семінару-презентації, який відбувся у Рівному.
До обговорення важливих притань щодо зайнятості населення  приєдналися заступники голови ОДА та обласної ради - Ігор Тимошенко та Сергій Свисталюк,   представники обласного та базових центрів зайнятості, Рівненського центру професійно-технічної освіти державної служби зайнятості, директор Рівненського відокремленого підрозділу установи «Центр розвитку місцевого самоврядування» Руслан Сивий, виконавчий директор Рівненського регіонального відділення Асоціації міст України Тетяна Грещук.
Заступник голови Рівненської ОДА  Ігор Тимошенко наголосив на конкурентних умовах з європейськими країнами-сусідами, які дають українцям  роботу.
- Ми  маємо боротися за те, щоб люди поверталися назад в Україну. Минулоріч було видано 120 тис. Закордонних паспортів. Ця цифра вражає. Велика частина з цих людей поїхали за кордон. А на  Рівненщині є 470 тис. Людей працездатного віку. Тож ми усі разом повинні мобілізуватися, на наших виробництвах створити такі умови, щоб люди залишалися тут. Вакансій достатньо, на підприємствах робот а є, а працювати нікому. Ми покладаємося на вас, як на управлінців, які можуть перетворити свою громаду в комфортне середовище – наголосив Ігор Тимошенко.
Фахівці центру зайнятості розповіли про свою діяльність в умовах реформ. Нині шукачам роботи пропонують різноманітний спектр допомоги. Наприклад - пройти навчання з перепрофілювання. Адже нині ринок праці потребує чимало фахівців робочих спеціальностей. Особливу увагу приділяють  навчанню підприємців на селі, та сприяють їх подальшій роботі.
Нещодавно Гощанський районний центр зайнятості, провів  своєрідне дослідження,  склали програму розвитку Бугринської об’єднаної територіальної громади та підготували  презентацію паспорту ОТГ   - його і показали  усім учасникам зустрічі.
Професор Національного університету водного господарства і природокористування Петро Скрипчук презентував спільний українсько-білоруський проект щодо впровадження органічного виробництва «Формування підприємницького середовища для виробництва органічних ягід у транскордонних районах України та Білорусі». Закликав голів громад делегувати своїх мешканців, які займаються ягідництвом, або ж лише планують особисту зайнятість в агровиробництві.
Учасники заходу ознайомилися з матеріально-технічною базою Олександрійського навчального відділення. Там на власні очі голови громад побачили виробничо-навчальні приміщення, територію, та гуртожитки центру. Відділення в Олександріїї  спеціалізується на короткостроковій  підготовці фахівців. Тут опановують майстерність швачки, лозоплетіння, різьба по дереву, робітничі професії – електрозварник ручного зварювання, столяр будівельний, столяр-меблевик, верстатник деревообробних верстатів, у галузі сільського господарства -  фермери, водії, трактористи-машиністи, лісогосподарське виробництво, діагностика та ремонт автомобілів.
У Рівному також ознайомилися з роботою вже  іншого відділення навчального центру. Тут навчають таким професіям – кухар, кондитер, продавець, бармен, офіціант, перукар, манікюрник, косметолог, готельне обслуговування.   
Роботою та діяльністю такого навчального центру голови громад здивовані. Кажуть,  у селах і справді - люди не можуть себе знайти. Таке навчання це  хороші можливості, здобути нову професію, і можливо навіть започаткувати власний невеличкий бізнес у своїй громаді.
Довідково: Рівненський центр професійно-технічної освіти ДСЗ здійснює професійну підготовку, перепідготовку та підвищення кваліфікації дорослого населення за 56 професіями у 6 навчальних відділеннях.


Олена Семенович






Немає коментарів:

Дописати коментар

Головна

Тараканівська громада підписала Меморандум про співпрацю з ГО Агенція розвитку громад «Інтонація змін» - відео

У Тараканівському центрі культури та дозвілля с.Рачин сьогодні відбулася важлива зустріч, в результаті якої було підписано Меморандум про сп...

Популярні публікації