вівторок, 6 березня 2018 р.

Місто Дубно до об’єднання готове, але у законодавчому полі


Навколо міста Дубно вже існують та функціонують  4 ОТГ, та ще в одній  громаді у квітні відбудуться перші вибори. Натомість  до міста  Дубно села приєднуватись не поспішають. Тож там  вирішили зачекати допоки почне діяти закон про приєднання навколишніх сіл до міст обласного значення. Про це говорили під час зустрічі міський голова Дубна Василь Антонюк (член АМУ)  з консультантами Проекту ПУЛЬС Рівненського РВ АМУ.   Попри це, місто активно розвивається та впроваджує різноманітні реформи. Міський голова розповів - місто Дубно активно працює у напрямку реалізації проектів з енергоефективності та розвитку відновлюваної енергетики. Відтак, місто зацікавлене в залученні інвестицій у даній галузі, актуальним є пошук інвесторів для реалізації спільних проектів, спрямованих на  виробництво “чистої” електроенергії. 
Співпрацює місто й з іншими екологічними проектами. Представники громадської організації “Країна зелених змін” запропоновали  провести екологічні уроки в навчальних закладах щодо роздільного збирання корисних компонентів з відходів. Планують  встановити в приміщеннях закладів освіти, культури, медицини, офісних приміщеннях всіх форм власності по чотири спеціальні контейнери для роздільного збирання поліетилену, паперу, скла, металу. 
Місто Дубно є учасником програми «Угода Мерів – Демонстраційні проекти».  Згідно із проектною заявкою передбачено наступні роботи: ДНЗ №4 – термомодернізація плановою вартістю 42,7 тис.євро; НВК «ЗНЗ-ДНЗ» - термомодернізація плановою вартістю 144,4 тис.євро; ЗОШ №6 – комплекс робіт із реконструкції системи опалення та встановленням індивідуальної твердопаливної (пелетної) блочно-модульної котельні плановою вартістю 305,6 тис.євро; ЗОШ №7 - встановлення індивідуальної твердопаливної (пелетної) блочно-модульної котельні плановою вартістю 299,3 тис.євро.
1 вересня 2018 року всі першокласники України прийдуть у Нову українську школу та навчатимуться за новим Державним стандартом початкової освіти. Ключовими особами реформи середньої освіти є вчителі, які мають реалізувати зміни – кожен у власному класі. Тож у Дубно вже розпочалися навчальні тренінги для вчителів, аби  усі встигли опанувати нові вміння до осені.
На конкурс проектів ДФРР Дубенчани підготували соціально –важливі проекти. Тож нині очікують, що кілька з них почнуть  реалізувати у 2018 році. 

Консультанти проекту «Розробка курсу на зміцнення місцевого самоврядування в Україні»  ПУЛЬС Рівненського РВ Асоціації міст України регулярно надають фахові консультації Дубенській міській раді,  та спрямовують на вирішення різних питань у сфері  новацій та реформ.
Олена Семенович

Немає коментарів:

Дописати коментар

Головна

Тараканівська громада підписала Меморандум про співпрацю з ГО Агенція розвитку громад «Інтонація змін» - відео

У Тараканівському центрі культури та дозвілля с.Рачин сьогодні відбулася важлива зустріч, в результаті якої було підписано Меморандум про сп...

Популярні публікації