середу, 21 листопада 2018 р.

Іваннівська сільська рада, що у Дубенському районі нарешті визначилася з ким хоче об’єднатися


Нагадаємо у жовтні активісти Іваннівської сільської ради,  ініціювали відкриті слухання щодо утворення ОТГ. Тоді ж представники  сіл зібралися у клубі села Іваннє.  На зустріч з активістами приїхали представники з Привільненської ОТГ, міста Дубно, районної ради та адміністрації.  За перспективним планом формування громад Івання має обєднатися з містом Дубно.  Однак люди вагалися з ким обєднатися – з містом Дубно чи  Привільненською громадою. Тому організували зустріч для людей, аби ті послухали усі сторони і врешті визначилися з ким обєднатися.  Тоді ж вирішили провести подворовий обхід та вивчити думки селян. Таке рішення, кажуть фахівці з питань децентралізації, буде правильним.

Опитування  вже провели, та побачили реальні результати.  Більшість жителів виявили бажання приєднатися до вже діючої громади – Привільненської.  Під час зустрічі з консультантами Проекту ПУЛЬС рівненського РВ АМУ голова Іваннівської сільської ради  Світлана Бирук розповіла -  «За результатами опитування  депутати вже прийняли рішення- приєднатися до Привільненської громади. Відповідні рішення ми вже підготували на Привільненську ОТГ. Далі їхні депутати мають прийняти рішення -  чи обєднуватись чи ні. Лише після проходження усіх процедур стане відомо - чи збільшиться Привільненська громада. І чи станемо ми їх частинкою» - зауважила Світлана Бирук.

Консультант з правових питань Проекту ПУЛЬС  Василь Курилас надав вичерпні консультації та поради щодо процедури прийняття рішень, та їх подальших кроків.

Людмила Кушнер консультант з бюджетних питань переконана – у такому форматі громада буде спроможною. І отримає нові можливості для залучення інвесторів.

Повідомляє Офіс реформ проекту ПУЛЬС Рівненського РВ Асоціації міст України

Немає коментарів:

Дописати коментар

Головна

Всеукраїнську історико-краєзнавчу конференцію планують провести у Гощанській громаді

Гоща готується до проведення другої Всеукраїнської історики-краєзнавчої конференції «Крізь віки: історія та культура Гощанського краю». Темо...

Популярні публікації