четвер, 29 листопада 2018 р.

Шляхи збільшення надходжень та бази оподаткування місцевих бюджетів вивчали під час практикуму у Рівненському РВ АМУ

29 листопада у Рівненському РВ АМУ пройшов практикум із застосування законодавства на тему «Формування місцевих бюджетів, шляхи збільшення надходжень та бази оподаткування місцевих бюджетів. Взаємодія органів місцевого самоврядування з фінансовими та податковими органами». Захід організовано в рамках Проекту "Розробка курсу на зміцнення місцевого самоврядування в Україні" (ПУЛЬС), який реалізує Асоціація міст України за підтримки USAID.
 

Учасники: міські, селищні, сільські голови, секретарі рад, начальники відділів фінансів. Практикум відкрила виконавчий директор Рівненського РВ АМУ Тетяна Грещук, яка відзначила важливість вивчення теми місцевих бюджетів.
Під час роботи учасники проаналізували зміни до Податкового та Бюджетного кодексів, а також їх вплив на стан бюджетів органів місцевого самоврядування. Окреме питання практикуму - програмно-цільовий метод формування бюджетів та особливості їх застосування. Фахівці розповіли про причини, які роблять програми соціально-економічного розвитку  основою формування місцевих бюджетів.
Обговорили також реалізацію потреб громад через фінансування місцевих бюджетних програм. Спікери наголосили - це важливо робити у різних сферах - в освіті, житлово-комунальному господарстві, благоустрої, та виробничій  сфері. 
Наприкінці практикуму відбулася жвава дискусія між учасниками,  щодо подальшої роботи у 2019 році. 
 
Повідомляє Офіс реформ проекту ПУЛЬС  Рівненського РВ АМУ

Немає коментарів:

Дописати коментар

Головна

Всеукраїнську історико-краєзнавчу конференцію планують провести у Гощанській громаді

Гоща готується до проведення другої Всеукраїнської історики-краєзнавчої конференції «Крізь віки: історія та культура Гощанського краю». Темо...

Популярні публікації