вівторок, 6 листопада 2018 р.

На Рівненщині стартували вибори у ОТГ


Виборчий процес перших місцевих виборів в ОТГ, призначених цьогоріч на 23 грудня, згідно Закону України «Про місцеві вибори», розпочинається за 50 днів до голосування – 3 листопада. Нагадаємо, що після проведення цього волевиявлення на Рівненщині буде 32 об’єднаних територіальних громади, які виходять на прямі міжбюджетні відносини з державою. 

Консультант з правових  питань  Офісу реформ, що діє при Рівненському РВ  Асоціації міст України, в межах проекту «ПУЛЬС» за підтримки USAID Василь Курилас розповів – з 3 листопада, розпочалося подання до районних виборчих комісій кандидатур до складу відповідних сільських, селищних, міських виборчих комісій (територіальних виборчих комісій), що триватиме до 7 листопада. До 10 листопада ці комісії мають бути утворені.
До 14 листопада формуватимуть одномандатні виборчі округи для обрання депутатів сільської, селищної ради, а також утворення територіальних виборчих округів для обрання депутатів міської ради.
З 3 до 17 листопада потрібно подати до ЦВК копії рішення вищого керівного органу партій про участь її місцевих організацій у перших місцевих виборах разом із копією статуту партії.
З 19 листопада, тобто за 34 дні до голосування розпочинається висування кандидатів у депутати, кандидатів на посаду сільського, селищного, міського голови на відповідних перших місцевих виборах.
За 24 дні до дня голосування, тобто до 28 листопада закінчується подання до територіальної виборчої комісії документів для реєстрації кандидатів у депутати, кандидатів на посаду сільського, селищного, міського голови.
До 29 листопада триватиме процес прийняття рішення про реєстрацію кандидата (кандидатів) у депутати, кандидата на посаду сільського, селищного, міського голови або про відмову в реєстрації, оприлюднення відомостей про реєстрацію кандидатів у депутати, кандидатів на посаду сільського, селищного, міського голови завершиться до 1 грудня. 
Початок передвиборної агітації розпочинається з наступного дня, після прийняття відповідною ТВК рішення про реєстрацію кандидата.
 Внесення до відповідної районної виборчої комісії подань щодо кандидатур до складу дільничних виборчих комісій триватиме до 2 грудня включно, а утворення дільничних виборчих комісій завершиться 7 грудня.
Василь Курилас наголосив – завершиться  передвиборна агітація о 24 годині 21 грудня. Проведення голосування 23 грудня з 8 до 20 години.
Нагадаємо, що на Рівненщині  перші вибори голів і депутатів відбудуться у 3 ОТГ – Дядьковицькій, Корнинській (Рівненського району), та Старосільській (Рокитнівського району).
Повідомляє  Офіс Реформ проекту ПУЛЬС, Рівненського відділення АМУ

Немає коментарів:

Дописати коментар

Головна

Всеукраїнську історико-краєзнавчу конференцію планують провести у Гощанській громаді

Гоща готується до проведення другої Всеукраїнської історики-краєзнавчої конференції «Крізь віки: історія та культура Гощанського краю». Темо...

Популярні публікації