четвер, 20 грудня 2018 р.

У Смизькій громаді почали будівництво сучасної лікарської амбулаторії

Смизька громада тримає курс на стратегічний розвиток. Там є чимало громадських активістів, які активно пишуть проекти та реалізують їх. Нині  громада розробляє стратегію безпеки, і вже планують які проекти писатимуть. Також найближчим часом планують допрацювати стратегію розвитку громади, адже першочергові заходи вже зробили, зокрема SWOT аналіз та опитування.

Працюють також над Дорожньою картою розвитку ОТГ. Водночас вирішують буденні потреби громади. Зокрема планують відремонтувати приміщення у центрі громади - там планують розмістити фахівців селищної ради, ЦНАП та приміщення для послуги Бібліоняня - розповіла  Вікторія Костюк - заступник Смизького селищного голови. 
Найбільше у Смизькій громаді очікують на новеньку амбулаторію. Наразі будівельники залили фундамент майбутньої амбулаторії та готуються до зведення стін. Будівництво сільських амбулаторій відбувається в рамках реалізації президентського проекту  «Допомога поруч». 


Нові амбулаторії будуть оснащені сучасним обладнанням, а також засобами телемедицини, що дозволить лікарям звертатися за допомогою до колег з районних та обласного центрів. Буде тут й Інтернет.   Вартість цього проекту становить 6 млн 300 тис. грн,  співфінансування громади становить 700 тис.грн. У громаді планують, що будівництво амбулаторії завершиться у липні 2019 року.  Неподалік майбутньої амбулаторії вже  кладуть нову дорогу по вулиці Заводська. 

  
Біля школи у Смизі нещодавно зробили новеньке футбольне поле, тепер діти ще більше займатимуться футболом – радіють у громаді. Та на цьому не зупиняються.
По вулиці Дружба облаштовують велодоріжки, тротуари, аби дітям та батькам було зручно добиратися до опорної школи.


У громаді переконані -  спільними зусиллями та ідеями – інфраструктура буде найкращою в області.


Повідомляє Офіс реформ проекту ПУЛЬС Рівненського РВ Асоціації міст України 

Немає коментарів:

Дописати коментар

Головна

Всеукраїнську історико-краєзнавчу конференцію планують провести у Гощанській громаді

Гоща готується до проведення другої Всеукраїнської історики-краєзнавчої конференції «Крізь віки: історія та культура Гощанського краю». Темо...

Популярні публікації