четвер, 13 грудня 2018 р.

Привільненська громада невдовзі збільшиться та розширить свої межі


Приєднатися до Привільненської ОТГ виявили бажання  жителі Іваннівської сільради, таке рішення громад підтримали фахівці  регіональної робочої групи з підготовки перспективного плану формування територій громад Рівненщини. Нагадаємо, Іваннівська сільська рада за перспективним планом мала об’єднатися з містом Дубно, однак після проведення ряду заходів люди вирішили приєднатися з вже діючою Привільненською  громадою. Тож до Привільненської громади можуть приєднатися 6 сіл,  а це майже дві тисячі мешканців.

Водночас постало питання і про Малосадівську сільську раду, яка має бажання приєднатися до інших сусідів Повчанською ОТГ, в іншому випадку залишаться одинокими.  Тож члени робочої групи на засіданні проголосували «за» ініціативу жителів Малосадівської сільради -  приєднатися до Повчанської ОТГ. У такий спосіб Повчанська громада матиме кращий зв’язок зі своїм віддаленим селом Гнатівка.  Робоча група Дубенського району – також розглянула ці пропозиції – і погодили їх.


До кінця 2019 року громади ще мають можливість добровільно приймати рішення щодо перспективного плану формування територій. Заступник голови Рівненської ОДА Олександр Корнійчук зауважив - «Я вітаю активність громад, що не зволікають і об’єднуються. Це нормальне бажання людей, які хочуть жити з тими, де вже є перемоги. Сьогодні історії успіхів об’єднаних громад просто вражають. Привільненську ОТГ можна назвати cправжнім прикладом децентралізації. Підприємства працюють, розвиваються освітні та культурні заклади, громада налагоджує міжнародні контакти. Переваги децентралізації відчувають і жителі Повчанської ОТГ».

Остаточне рішення щодо змін до перспективного плану формування громад Рівненщини, і водночас приєднання двох  сільрад до ОТГ мають прийняти депутати на обласній сесії вже 14 грудня. 

Перший  заступник голови обласної ради Сергій Свисталюк також висловив сподівання, що депутати підтримають рішення робочої групи щодо внесення змін до перспективного плану, адже таким є бажання самих громад.
Повідомляє Офіс реформ проекту ПУЛЬС Рівненського РВ Асоціації міст України

Немає коментарів:

Дописати коментар

Головна

Всеукраїнську історико-краєзнавчу конференцію планують провести у Гощанській громаді

Гоща готується до проведення другої Всеукраїнської історики-краєзнавчої конференції «Крізь віки: історія та культура Гощанського краю». Темо...

Популярні публікації