середу, 17 липня 2019 р.

Містечка та селища Рівненщини отримають фінансову підтримку майже на 50 мільйонів гривень

Шість містечок та селищ Рівненщини отримають фінансову підтримку. АМУ вітає таке рішення Уряду.
10 липня Уряд схвалив рішення про спрямування 1,4 млрд грн на підтримку малих міст та селищ за рахунок субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам на здійснення заходів щодо соціально-економічного розвитку окремих територій (Розпорядження Кабінету Міністрів України від 10 липня 2019 р. № 500-р). Позицію Асоціації міст України під час засідання Кабінету Міністрів України представляв Виконавчий директор Асоціації міст України Олександр Слобожан.
Того ж дня завдяки налагодженій співпраці АМУ та парламентського Комітету з питань бюджету це рішення було оперативно погоджено.
Підтримка малих міст та селищ належить до пріоритетів діяльності Асоціації міст України. Так, готуючись до XV Українського муніципального форуму, АМУ провела опитування громад-членів і направила Уряду пропозиції щодо вирішення проблем місцевого самоврядування, зокрема, і малих міст та селищ. Прем’єр-міністр України В.Гройсман, у відповідь на неодноразові запити АМУ, у виступі на Дні Діалогу з владою 18 червня під час XV Українського муніципального форуму та на нараді з головами малих міст 24 червня висловлював позицію про необхідність підтримки малих міст та селищ.
4 липня АМУ зверталася до Уряду з проханням терміново розглянути питання щодо виділення 1,4 млрд грн на підтримку малих міст та селищ.
Асоціація міст України вітає  рішення Уряду про виділення 1,4 млрд грн на підтримку малих міст та селищ і висловлює подяку Прем’єр-міністру України Володимиру Гройсману!
Консультант з бюджетних питань проекту ПУЛЬС Рівненського РВ АМУ Людмила Кушнер наголосила - міста і селища справді потребують фінансової підтримки.  "Нині таку підтримку отримають Зарічне - 6686,206 тис. грн, Володимирець -7459,5 тис.грн, Корець -5706,434 тис.грн, Гоща - 4249,133 тис.грн, Здолбунів - 19681,537 тис.грн, Рокитне - 5410,669 тис.грн. Окрім цього близько 2 млн. грн розділять між кількома ОТГ Рівненщини, та ще майже 8 млн. підуть на підтримку районів. Усього на Рівненщину Уряд додатково виділив 61 млн.грн. Яким чином будуть дадходити кошти поки не відомо. Нагадаю, Асоціація міст України завжди відстоює інтереси місцевого самоврядування" - зазначила Людмила Кушнер.

Повідомляє Офіс реформ Проекту ПУЛЬС Рівненського РВ АМУ

Немає коментарів:

Дописати коментар

Головна

Рівненське РВ АМУ планує нове партнерство з Агенцією розвитку Рівного

Відбулася робоча зустріч виконавчої директорки Рівненське РВ АМУ Тетяни Грещук з керівницею КУ «Агенція розвитку Рівного» Марією Савчук. Під...

Популярні публікації