понеділок, 1 липня 2019 р.

Секторальні реформи, емоційні промови, обмін досвідом та новаторські ініціативи - чим ще запам’ятався Український Муніципальний Форум в Одесі делегації з Рівненської області


В Одесі 18-20 червня відбувся ХV Український муніципальний форум. Цей щорічний захід є майданчиком для дискусій та вироблення спільної позиції органів державної влади і Асоціації міст України щодо розвитку місцевого самоврядування, удосконалення законодавчої бази, подальшої децентралізації влади, посилення відкритого врядування, підтримки економічного розвитку громад та реалізації секторальних реформ.
Участь у Форумі традиційно бере делегація з Рівненської області. Цьогоріч його відвідали – виконавча директорка Рівненського РВ АМУ Тетяна Грещук,  Віталій Герман – заступник міського голови м. Рівне,  Сергій Анощенко – голова Варашської ОТГ, Володимир Кондратюк – перший заступник Здолбунівського міського  голови,  Сергій Пилипчук – голова Бугринської ОТГ, Микола Панчук – голова селища Гоща, Віктор Іщук – голова Демидівської ОТГ, Віктор Недашківський -  секретар ради м. Дубно,  Тетяна Коханевич – перша заступниця голови Клесівської ОТГ, Валентна Капітула – секретар ради м. Здолбунів, Руслан Пилипчук -  міський голова Березного, Дмитро Єрмаченко -  секретар ради м. Костопіль, Людмила Кушнер – консультант з бюджетних питань Проекту ПУЛЬС, Вікторія Костюк – громадська активістка Смизької ОТГ, Інна Герасимчук – секретар ради Радивилівської ОТГ, Олена Остапчук – керуюча справами Корецької міської ради.

 Делегація Рівненської області

Рівненська делегація відзначила важливість даного Форуму, та актуальність піднятих і розглянутих питань, та поділились наступними відгуками.


Віталій Герман – заступник міського голови м. Рівне -
«Муніципальний Форум в Одесі, який організувала Асоціація міст України це майбутнє, адже це результат сукупності дій сьогодні. Дуже сподобалася емоційна вітальна промова мера Одеси Геннадія Труханова. Надзвичайно емоційно і від серця. Фахово та авторитетно виступив міський голова Києва Віталій Кличко. Під час роботи Форуму кожен спікер надихає, адже це спілкування з колегами, де ми обмінялися власними думками та проблемними питаннями, дізнались про кращі практики міст та  ОТГ, я вже придивився, що ми можемо у нас у Рівному застосувати. Форум – це своєрідний з’їзд профспілок органів місцевого самоврядування, адже АМУ захищає інтереси  ОМС, багато працює над законодавчою базою, консультує з різних питань, тому їх робота є надзвичайно важливою. Я вважаю, що кращого рецепту довіри до влади, як розвинуті органі місцевого самоврядування – немає.  Водночас, хочу відзначити високий рівень організації Муніципального  Форуму. Атмосфера була робоча і здорова, адже ми усі разом відвідали дружній футбольний матч між збірними мерів Українських і Словацьких міст.»  
Тетяна Грещук – виконавча директорка Рівненського РВ Асоціації міст України –
«Асоціація міст України організувала вже ХV Український муніципальний Форум в Одесі.  Організація  чітка, рівень високий – про це свідчить присутність та активна участь понад 10 міжнародних делегацій. Зокрема були і Рада Європи, представники Канадських муніципалітетів, а всього 500 учасників. Це був Форму обміну досвіду не лише між українськими містами, а й міжнародного рівня.  Організатори передбачили обговорення питань гендерної політики. Вперше  на Форумі представили Ярмарок міжнародних донорських проектів та проектів співпраці. Під час роботи Форуму були організовані різні панельні дискусії, презентації проектів та напрацювань, а також нагородження кращих ініціатив. Усі три дні делегація з Рівненської області працювала напружено та продуктивно.»
Ярмарок міжнародних Проектів та Донорів
Віктор Іщук – голова Демидівської ОТГ-
«Форум в Одесі – це майданчик де можна висловити свої проблеми та почути інших представників ОМС. В результаті спілкування та обговорення ми приходимо до спільної думки. Зокрема за результатами роботи  першого Дня Діалогу з владою, учасники Форуму прийняли Звернення Асоціації міст України до Президента України, Верховної Ради та до Кабінету Міністрів України, щоб вирішити усі проблемні питання на місцях. Було цікаво послухати прем’єр-міністра, та заступників  профільних  Міністерств – освіти, охорони здоров’я та соціальної політики.  Мені, як голові громади цікаво знати подальший розвиток галузей, та які плануються реформи впроваджувати надалі, і яка в цілому буде доля реформ у всіх галузях.  Один з важливих елементів проведення Форуму – це звісно, спілкування з колегами.»   

Повідомляє Офіс реформ Проекту ПУЛЬС Рівненського РВ АМУ
(У матеріалі використані фото із соціальних мереж учасників Форуму)


Немає коментарів:

Дописати коментар

Головна

Адвокація молодіжної політики в громаді - тренінг для молодіжних працівників відбувся у Рівному - відео

У Рівному відбувся трьохденний спеціалізований тренінг для молодіжних працівників та працівниць на тему «Адвокація молодіжної політики в гро...

Популярні публікації