середу, 3 липня 2019 р.

Представникам міст та громад детально розповіли про допорогові закупівлі


Допорогові закупівлі – шлях до зниження корупційних ризиків – такий навчальний семінар провели для представників органів місцевого самоврядування. Організатори заходу – ГО «Центр Сівітас», ГО «Центр Ейдос»,  спільно з Рівненським РВ АМУ. 
У вітальному слові виконавча директорка РВ АМУ  Тетяна Грещук наголосила – «Сьогодні громади та міста мають бути спроможними, йти у ногу з часом. Тому спільно з фахівцями «Центру Сівітас» ми вчимо владу працювати по новому, більш ефективно. А допорогові закупівлі – це шлях до подолання корупції» - зазначила Тетяна Грещук у своєму виступі.
Організатори заходу розповіли присутнім про переваги допорогових закупівель, серед яких -  прозорість та відкритість закупівельного процесу, заохочення конкуренції серед учасників закупівель, зниження корупційних ризиків, та економія бюджетних коштів. Експерт з питань протидії корупції  ГО «Центр Сівітас» Петро Долганов розповів -  експерти проводили дослідження і з’ясували -  справді допорогові закупівлі економлять бюджетні кошти.
Експерти вже розробили проект рішення «Про затвердження Положення про застосування системи електронних закупівель товарів, робіт та послуг у Рівненській міській раді». Він покликаний зменшити пороги при проведенні закупівель замовниками міста та області. Для товарів робіт і послуг нижній поріг має становити 50 тис. грн. Якщо ж вартість закупівлі нижча від цієї суми, то Замовник за власною ініціативою може приймати рішення проводити йому допорогову закупівлю чи укладати звіт про договір поза системою Prozorro.
Круглий стіл відбувся в рамках Антикорупційної ініціативи ЄС в Україні.
Програма фінансується ЄС та спів-фінансується і впроваджується Данською агенцією з міжнародного розвитку (DANIDA)

Немає коментарів:

Дописати коментар

Головна

Адвокація молодіжної політики в громаді - тренінг для молодіжних працівників відбувся у Рівному - відео

У Рівному відбувся трьохденний спеціалізований тренінг для молодіжних працівників та працівниць на тему «Адвокація молодіжної політики в гро...

Популярні публікації