четвер, 22 серпня 2019 р.

Млинівська громада має потужну базу для розвитку туризму


У Млинівській обєднаній територіальній громаді взяли курс на розвиток туризму.



Голова громади Дмитро Левицький переконаний -  «Ми можемо стати потужною громадою на Рівненщині, але не індустріальною. Тому ми вже працюємо над тим, щоб бути цікавими та привабливими для туристів. Зокрема на Млинівщині розроблено кілька туристичних маршрутів. На нашому спортивному стадіоні проходять домашні матчі Рівненської футбольної команди Верес. Але для того, щоб туристи могли тут повноцінно відпочити – нам потрібен готель.  Нині вже впорядкували місцевий пляж на річкою Іквою.  Там для зручності облаштували повноцінну відпочинкову зону» - зауважив Дмитро Левицький.





Інспектор з благоустрою Валентин Вірний розповів, що зробили аби пляж був комфортним  та чистим – «Ми на пляж  привезли 9 машин піску, поставили альтанки, парасольки, облаштували  душові кабінки та  туалети. Ми затвердили правила благоустрою, щоб люди не смітили, де бачать. Спочатку не всі  люди розуміли того, що від них вимагають. Згодом порушникам правил ми видали близько 200 приписів. 


Упродовж двох років  склали 47 протоколів про адміністративні правопорушення за статею 152 КУпАП. Таким чином ми виховали населення. Вони ж стараються не засмічувати своє селище» – розповів  Валентин Вірний.  Водночас, на облаштування набережної з бюджету громади виділили мінімальні кошти. Більшість зробили за рахунок небайдужих мешканців. Хтось зробив парасольки, хтось місточок чи лавку. Однак купальний сезон не відкривали, адже вода в річці не відповідає санітарним нормам.  


Працюють у громаді і над облаштуванням прибудинкових територій та місцевих вулиць.  Двори вичищають від старих дерев та кущів, встановлюють нові ігрові та спортивні майданчики, біля під’їздів нові лавки та огорожі, облаштовані стоянки для автомобілів. 



Вулиці міста також прибрані, за ними доглядають двірники, а підприємці навколо своїх територій вже також навчилися облаштовувати простір. Тепер селище має вигляд європейського містечка.  


Прес-тур для журналістів організовано в рамках Проекту ПУЛЬС Рівненського РВ Асоціації міст України  

Немає коментарів:

Дописати коментар

Головна

Як працювати з українською переміщеною молоддю в різних країнах світу - рекомендації напрацьовують у Відні

З 21 по 27 квітня у Відні проходить проєкт Erasmus+ по роботі з українською переміщеною молоддю, участь у навчанні бере представниця з Остро...

Популярні публікації