четвер, 29 серпня 2019 р.

Гоща готова до впровадження у школах курсу «Фінансова грамотність»


Партнер та волонтер  Гощанської селищної ради Колтон Есплін  відвідав навчальний-семінар для підготовки тренерів з викладання курсу "Фінансова грамотність. Фінанси. Що? Чому? Як", який відбувся 19-20 серпня у Львові. Після дводенного навчання волонтер поділився власними враженнями та спостереженням щодо даного питання.


Колтон розповів - "Минулого тижня я відвідав конференцію, на якій презентували курс фінансової грамотності, який нещодавно розробили. Він викладатиметься, як факультатив для учнів 10 та 11 класів по всій Україні. Курс сфокусований на підготовці підлітків до дорослого життя, через напрацювання практичних фінансових навиків, які допоможуть учням приймати ґрунтовні фінансові рішення зараз і в майбутньому. Автори курсу вивчали матеріали  фінансової грамотності, за якими викладають фахівці Великобританії та Америки. Вони зібрали найкращі практики з цих курсів та адаптували їх відповідно до українських реалій у 2019 році.


Курс фінансової грамотності буде навчати:
 Як заробляти гроші як найманий працівник та власник бізнесу
 Як вести власний бюджет
 Як ставити та досягати фінансові цілі
 Як безпечно зберігати та інвестувати гроші в Україні
 Як розумно взяти кредит, та яка насправді його ціна в Україні
 Як захисти себе від фінансового шахрайства
Я вважаю, що це те, чого повинна навчитись українська молодь, тому я зараз активно працюю над тим, щоб у Гощі викладався курс фінансової грамотності. Стартуємо з січня 2020 року. І як тільки курс затвердять офіційно, я розповім вам про усі його деталі" – розповів Колтон Есплін.


Немає коментарів:

Дописати коментар

Головна

Рівненське РВ АМУ планує нове партнерство з Агенцією розвитку Рівного

Відбулася робоча зустріч виконавчої директорки Рівненське РВ АМУ Тетяни Грещук з керівницею КУ «Агенція розвитку Рівного» Марією Савчук. Під...

Популярні публікації