пʼятницю, 11 жовтня 2019 р.

22 грудня на Рівненщині відбудуться вибори в ОТГ


Центральна виборча комісія призначила на 22 грудня 2019 року перші місцеві вибори у 86 об'єднаних територіальних громадах.


В Рівненській  області перші вибори відбудуться у 9 ОТГ. Наймовірніше у тих громадах, які подали документи до ЦВК, адже текст постанов ще не оприлюднений
 Антонівська сільська ОТГ Володимирецького району, 
 Полицька сільська ОТГ Володимирецького району,
 Каноницька сільська ОТГ Володимирецького району,
 Рафалівська селищна ОТГ Володимирецького району.
 Вирівська сільська ОТГ Сарненського району,
 Кричильська сільська ОТГ Сарненського району,
 Головинська сільська ОТГ Костопільського району,
 Семидубська сільська ОТГ Дубенського району,

 Великоомелянська сільська ОТГ Рівненського району.
 
Консультант з правових питань проекту «ПУЛЬС», який впроваджує Асоціація міст України за підтримки USAID  Василь Курилас зазначив, що проведення виборів у 9-ти новостворених громадах дасть їм можливість сформувати бюджети відповідно до чинного законодавства та розпочати у 2020 році повноцінну роботу. Серед першочергових завдань цих об’єднаних громад – формування плану соціально-економічного розвитку та основних програмних документів, наголосив експерт.
11 жовтня відбулось чергове засідання Центральної виборчої комісії, яке провів Голова Комісії Олег Діденко.
Розглянувши звернення 21 обласної державної адміністрації щодо прийняття Комісією рішення про призначення перших місцевих виборів у зв’язку з утворенням об’єднаних територіальних громад, Комісія встановила їх відповідність вимогам Конституції України та законів України, а також Порядку призначення перших виборів депутатів сільських, селищних, міських рад ОТГ і відповідних сільських, селищних, міських голів та призначила на неділю, 22 грудня 2019 року.
При цьому Комісія оголосила початок виборчого процесу перших виборів депутатів сільських, селищних, міських рад ОТГ і відповідних сільських, селищних, міських голів з 2 листопада 2019 року.
Повідомляє Офіс реформ Проєкту ПУЛЬС Рівненського РВ АМУ

Немає коментарів:

Дописати коментар

Головна

Тараканівська громада підписала Меморандум про співпрацю з ГО Агенція розвитку громад «Інтонація змін» - відео

У Тараканівському центрі культури та дозвілля с.Рачин сьогодні відбулася важлива зустріч, в результаті якої було підписано Меморандум про сп...

Популярні публікації