вівторок, 15 жовтня 2019 р.

У Радивилівській ОТГ відкрили реабілітаційний простір для похилих людей


Сучасний реабілітаційний простір для  людей похилого віку  запрацював у Радивилівській ОТГ.
Його розмістили у місцевому територіальному центрі на базі кабінету кінезотерапії та оновленої зали ЛФК.

Соціальну ініціативу вдалося втілити завдяки участі громади  в обласному конкурсі проектів територіальних громад та міжмуніципальному співробітництву з сусідньою  Крупецькою громадою.
 «Ініціативу громади вдалося реалізувати завдяки участі ОТГ в обласному конкурсі проектів розвитку територіальних громад. У результаті ОТГ отримала кошти з обласного бюджету у сумі близько 200 тисяч гривень на умовах співфінансування. Окрім того, до фінансового партнерства залучили сусідню Крупецьку громаду. Тому цей проект – позитивний приклад в рамках міжмуніципального співробітництва громад», - зазначив заступник голови Рівненської ОДА Олександр Корнійчук.


У результаті спільної роботи пацієнти обох громад отримуватимуть якісні послуги лікувального, профілактичного та реабілітаційного характеру. Минулоріч   до центру звернулося близько тисячі жителів двох ОТГ.
Голова Радивилівської ОТГ Микола Карапетян зауважив - «Будемо і надалі розвивати матеріально-технічну базу цього відділення, аби створити людям ще більш комфортні умови для оздоровлення».

В свою чергу фахівці терцентру наголошують на унікальності обладнання, яке встановили в реабілітаційному просторі.
Серед усього – універсальна кабіна для підвісної терапії, комплект універсальних брусів для ходьби з перешкодами. Реабілітаційні модулі можуть використовуватися й пацієнтами, що перенесли інсульт і знову вчитися ходити. Доповнили обладнання світло терапевтичним апаратом та сучасним галогенератором.
Нагадаємо, цього року в рамках обласного конкурсу проєктів розвитку територіальних громад на Рівненщині втілюють 18 ініціатив. На їх співфінансування з обласного бюджету виділено 1,9 мільйона гривень.
За матеріалами Рівненської ОДА

Немає коментарів:

Дописати коментар

Головна

Тараканівська громада підписала Меморандум про співпрацю з ГО Агенція розвитку громад «Інтонація змін» - відео

У Тараканівському центрі культури та дозвілля с.Рачин сьогодні відбулася важлива зустріч, в результаті якої було підписано Меморандум про сп...

Популярні публікації