четвер, 24 жовтня 2019 р.

У Клеванській громаді впроваджують Громадський бюджет


У Клеванській громаді відбулася робоча зустріч консультантів Проєкту ПУЛЬС Рівненського РВ АМУ з апаратом ради. Під час зустрічі обговорили важливі питання для громади. У рейтингу успішності Клеванська громада посідає другу сходинку в області. А це зауважили консультанти – говорить про хороший розвиток та правильний курс роботи.



 Заступник голови громади Володимир Мокляк розповів про основні зміни, які вдалося реалізувати у громаді.  Зокрема - цьогоріч у Клевані попрацювали над впровадженням Громадського бюджету. Вже провели сам конкурс проектів,  та визначили проєкти-переможці, які надалі будуть реалізовувати.  Створили у громаді комунальне підприємство «Благоустрій». За кошти місцевого бюджету для підприємства вже придбали два автомобілі для вивезення сміття, нині активно працюють над укладанням договорів на вивезення сміття. Послуги надають поки що лише у громаді -  у селищах Клевань та Оржів. Однак вже є запити про надання таких послуг у сусідніх громадах.



Консультанти також нагадали про зміни у тендерних закупівлях, а також ряд інших законодавчих змін. Людмила Кушнер консультант з бюджетних питань Проєкту ПУЛЬС наголосила – потрібно організувати тісню співпрацю з податковими органами аби мати оперативну інформацію в межах законодавства щодо платників податків.



Повідомляє Офіс реформ Проєкту ПУЛЬС Рівненського РВ АМУ


Немає коментарів:

Дописати коментар

Головна

Тараканівська громада підписала Меморандум про співпрацю з ГО Агенція розвитку громад «Інтонація змін» - відео

У Тараканівському центрі культури та дозвілля с.Рачин сьогодні відбулася важлива зустріч, в результаті якої було підписано Меморандум про сп...

Популярні публікації