вівторок, 22 жовтня 2019 р.

Громади Рівненщини набувають все більшої ваги та авторитету


Під час засідання координаційної ради з питань взаємодії з об'єднаними територіальними громадами при Рівненській ОДА обговорили важливі і проблемні питання для громад. Відтепер  у конкурсних комісіях з відбору проектів ДФРР та обласного конкурсу проектів розвитку  громад - будуть представники ОТГ - про це повідомив директор департаменту економічного розвитку і торгівлі РОДА  Костянтин Мокляк. Водночас нагадав – процес децентралізації триває, а 22 грудня ще у 9 громадах відбудуться перші вибори голови та депутатів. 

Надання соціальних послуг для мешканців громади – наступне питання яке обговорили під час зустрічі. Майже усі громади надають соціальні послуги своїм мешканцям, 12 з них мають  власні центри соціальних послуг, а ще 20 громад заключили договори співпраці. Голови громад  висловили своє обурення щодо неефективної роботи працівників, що займаються призначенням субсидій. Щоб здати документи – люди потерпають у довжелезних чергах, багатьом заявникам документи повертають на доопрацювання, і люди просто не встигають оформити субсидії.  Обговорили також механізм оздоровлення дітей з ОТГ. Керівники громад переконані -  оздоровлювати дітей потрібно на місцях.



Голова РОДА Віталій Коваль закликав керівників громад вже розпочати формувати кадровий резерв із вивільнених працівників районних адміністрацій – «Придивіться до людей, сформуйте собі сильні команди, адже чимало функцій невдовзі ляже на ваші плечі, після того як ліквідують районні державні адміністрації.»


Голови громад озвучили й інші проблемні питання.   Зокрема про ремонт доріг, про недобросовісних підприємців, які здійснюють свою діяльність на території ОТГ.  Згадали і про співпрацю з контролюючими органами, а скоріше про відсутність конструктивної роботи та реагування на порушення. 



Повідомляє Офіс реформ Проекту ПУЛЬС Рівненського РВ АМУ

Немає коментарів:

Дописати коментар

Головна

Тараканівська громада підписала Меморандум про співпрацю з ГО Агенція розвитку громад «Інтонація змін» - відео

У Тараканівському центрі культури та дозвілля с.Рачин сьогодні відбулася важлива зустріч, в результаті якої було підписано Меморандум про сп...

Популярні публікації