пʼятницю, 11 жовтня 2019 р.

У Рівному обговорили ефективність використання системи електронних торгів «ProZorro»


На початку жовтня Верховна Рада України прийняла принципово нову редакцію Закону України «Про оренду державного та комунального майна». Про це детально розповіли  представники ГО «Центр суспільних дій «Сівітас»  під час прес-конференції «ProZorro. Продажі – дієвий інструмент ефективної реалізації комунального майна».


Оренда державного і комунального майна є важливим джерелом наповнення місцевих бюджетів, а також відіграє важливу роль у забезпеченні розвитку підприємницької діяльності в Україні – розповів координатор проекту   В’ячеслав Долід. 
Процедура передачі майна в оренду була надмірно ускладненою, тривалою та непрозорою, що створювало значні корупційні ризики при укладанні договорів. Це також негативно впливало на конкурентоспроможність.  В результаті, державний та місцеві бюджети, недоотримували  значних коштів.

Оновлений закон розроблений з метою  підвищення ефективності орендних відносин, спрощення та осучаснення процедури оренди комунального майна, посилення захисту прав орендарів.
Голова ГО «Центр «Сівітас» Володимир Зиль розповів -  закон пропонує єдину  модель проведення аукціонів  через систему електронних торгів «ProZorro. Продажі». А це дозволить  громадськості контролювати ефективність передачі в оренду майна громади та держави.  Отож вже з 1 лютого 2020 року всі нові договори оренди укладатимуться лише через електронну торгову систему, всі комерційні договори оренди – через онлайн аукціон.
Тож представники проекту закликають органи місцевого самоврядування починати вже опановувати даний інструмент.
Повідомляє Офіс Реформ Проекту ПУЛЬС Рівненського РВ АМУ




Немає коментарів:

Дописати коментар

Головна

Тараканівська громада підписала Меморандум про співпрацю з ГО Агенція розвитку громад «Інтонація змін» - відео

У Тараканівському центрі культури та дозвілля с.Рачин сьогодні відбулася важлива зустріч, в результаті якої було підписано Меморандум про сп...

Популярні публікації