четвер, 12 березня 2020 р.

Громадський сектор ОТГ Дубенського району - починає співпрацю над спільними проектами


Громадська організація "Агенція розвитку громад "Інтонація ЗМІН"  що у Смизькій  ОТГ та ГО "Агенція місцевого розвитку Дубенщини" підписали меморандум про співпрацю, щоб надалі  реалізовувати спільні проекти для розвитку молоді.
У Меморандумі за основу  взяли роботу над підвищенням спроможності місцевих організацій, які працюють з сільською молоддю, розвиток сталої мобільності в громадах, що дозволить молодим людям ставати активними учасниками соціального життя, а місцевій владі будувати довірливі відносини із жителями громад.


Очільниця ГО "Інтонація Змін" Вікторія Костюк розповіла – «Вже найближчим часом ми плануємо спільний візит у німецьку громаду Möser, що поблизу Магдебурга, щоб налагодити міжнародне партнерство та вивчити досвід реалізації молодіжної політики на прикладі німецької громади. Тут керівництво думає про інфраструктуру для молодих людей . Там мало торгівлі та великої промисловості, проте екологічно чиста територія сприяє тому, що молоді люди обирають саме цю громаду для проживання. Плануємо розпочати з культурних німецько-українських обмінів. Хоча цим обмежуватися не збираємося, вже зараз подаємо заявки на Програму Meet up, щоб отримати додаткові можливості для реалізації нових проєктів. Цікавою для нас є також тема дуальної освіти, яка на високому рівні працює в Німеччині.»

ГО «Агенція місцевого розвитку Дубенщини»  упродовж  останніх двох років  активно працює над розвитком молодіжного середовища у Привільненській ОТГ, цьому свідчать ряд реалізованих проектів, про котрі  раніше розповідала Проектна менеджерка Привільненської ОТГ Світлана Роїк.  "Восени на  Дубенщині з’явилась нова громадська організація, яка заявила про активності в даному напрямку роботи. Відтак у нас виникла ідея, об’єднати зусилля двох організацій, що створить нові, а отже більші можливості задля розвитку території об’єднаних громад та Дубенщини загалом.  Одним із пунктів даного меморандуму є спільна робота над міжнародними проектами. Ми сподіваємось, що наші наміри переростуть у креативні проекти задля розвитку Дубенського району, насамперед  Привільненської та Смизької ОТГ.»


Нагадаємо наприкінці лютого в рамках реалізації гендерної ініціативи "Посилення впливу жінок Гощанського району та Смизької ОТГ на ухвалення рішень на місцевому рівні шляхом створення громадських організацій", "Агенція розвитку громад "Інтонація ЗМІН"  також підписала Меморандум про співпрацю з іншими громадськими інституціями щодо впровадження гендерних ініціатив та проектів.

Повідомляє Офіс реформ Проєкту ПУЛЬС Рівненського РВ АМУ
за матеріалами  ГО "Агенція розвитку громад "Інтонація ЗМІН"  

Немає коментарів:

Дописати коментар

Головна

Всеукраїнську історико-краєзнавчу конференцію планують провести у Гощанській громаді

Гоща готується до проведення другої Всеукраїнської історики-краєзнавчої конференції «Крізь віки: історія та культура Гощанського краю». Темо...

Популярні публікації