четвер, 19 березня 2020 р.

Молодь села Берег, що у Смизькій ОТГ, працюють над появою вуличних тренажерів


Великі зміни  живуть в юних серцях жителів с. Берег Смизької громади. Там молодь наполегливо працює, гуртується та планують своє майбутнє разом. Нещодавно молодь та дорослі жителі села підтримали акцію Генеральне прибирання лісів Смизької ОТГ, але гуртом вийшли на прибирання не в ліс, а в місцевий парк, а точніше в те місце, яке хочуть перетворити на відкритий громадський простір.

За ініціативи Ірина Гнатюк, директорки Будинку культури с.Берег, членкині Молодіжної ради Смизької громади та Анастасії Прихорчук, авторки молодіжного проєкту "Вуличні тренажери на заміну гаджетоманії", були проведені підготовчі роботи по прибиранню території, де заплановане встановлення тренажерів та облаштування молодіжного простору під відкритим небом.

На заклик молоді відгукнулися 20 небайдужих активістів, які спільно змогли розчистити хащі на території парку за дитячим майданчиком, зібрати та вивезти сміття їм допомогли місцеві хлопці, використавши гужовий транспорт. Результат учасникам акції сподобався, але роботи тут ще вистачає, тому планують продовжувати прибирання і надалі, щоб територія була і чистою, і безпечною для усіх відвідувачів.
Наступним кроком стане звернення до місцевої влади, адже свою частину робіт (власний внесок як обов'язкова умова реалізації) ініціативна група молоді вже виконала, а тому хочуть дізнатися, коли Смизька селищна рада планує виділити кошти на придбання та встановлення вуличних тренажерів, а це 97 842,00 грн з місцевого бюджету (за результатами конкурсу громадських проєктів Смизької ОТГ, який відбувся 13 грудня 2019 року).
Активісти відзначили - відчутний результат інформування молоді щодо інструментів участі у прийнятті рішень на місцевому рівні, адже  люди готові долучатися до різноманітних акцій, проєктів.  
За матеріалами Агенція розвитку громад «Інтонація змін»


Немає коментарів:

Дописати коментар

Головна

Всеукраїнську історико-краєзнавчу конференцію планують провести у Гощанській громаді

Гоща готується до проведення другої Всеукраїнської історики-краєзнавчої конференції «Крізь віки: історія та культура Гощанського краю». Темо...

Популярні публікації