пʼятницю, 20 березня 2020 р.

Громади Рівненщини продовжують підготовку до епідемії коронавірусу


Рівненські  громади - міста, селища, села, ОТГ - активно долучилися до протидії поширенню коронавірусу. Місцеве самоврядування, окрім запровадження карантинних заходів,  виділяє кошти на підвищення зарплат медикам, закупівлю ліків, масок, тестів, обладнання. 
Рівне
На засіданні Рівненського міськвиконкому підтримали рішення про виділення коштів із резервного фонду міського бюджету на потреби міського управління охорони здоров'я в сумі 10 мільйонів гривень.

Ці кошти будуть спрямовані на закупівлю засобів індивідуального захисту для медичних працівників, а також медикаментів для пацієнтів інфекційного відділення та спеціального медичного обладнання, зокрема, апаратів штучного дихання.
Також члени міськвиконкому підтримали рішення виділити 1,5 мільйона гривень управлінню житлово-комунального господарства на придбання засобів дезінфекції.
Крім того, міський голова дав доручення начальнику управління охорони здоров'я вирахувати необхідну суму надбавки медичним працівникам, які контактуватимуть з інфекційними хворими, з міського бюджету.

Нагадаємо, Кабмін запропонував зробити таку надбавку в розмірі до 200%.
На сесії 19 березня, виділили ще  8 млн грн. на придбання апаратів штучної вентиляції легенів для Рівненської міської лікарні – розповів міський голова Рівного Володимир Хомко.
Дубно
20 березня під час сесійного засідання Дубенської міської ради з бюджету міста на протидію коронавірусу виділено понад півтора мільйона гривень.
Зокрема, 50 тисяч гривень - на придбання експрес-тестів на різні види грипу і для проведення лабораторних  досліджень. Ще 50 тисяч гривень - на придбання паливно-мастильних матеріалів для транспортування біоматеріалів до обласного лабораторного центру.
Мільйон гривень з бюджету міста спрямовано на придбання двох апаратів штучної вентиляції легень для інфекційного відділення Дубенської міської лікарні та ще 60 тисяч гривень - на поточний ремонт системи киснезабезпечення даного відділення.
По 199 тисяч гривень виділено на придбання двох автоклавів для пологового будинку та поліклініки.
Напередодні, відділ охорони здоров'я міста централізовано отримав у Рівному більше 10 тисяч масок, 2 пульсоксиметри, 2 шприцевих дозатори, мішок “Амбу” для вентиляції легень вручну. Маски будуть розподілені між медичними закладами міста для їхніх працівників.
Медиків забезпечено деззасобами, медичними препаратами, захисними костюмами та масками. На сьогодні у міському центрі ПМСД є в наявності 15 комплектів, у пологовому будинку - 24, у міській лікарні - 25 (замовлено ще 300, а також експрес-тести на грип типу А і В, деззасоби), у поліклініці - 22, на швидкій - 90, у міському лабораторному центрі - 20.
Гоща
Рішенням сесії Гощанської селищної ради на подолання поширення коронавірусної інфекції виділено 195 тисяч гривень. Дані кошти будуть спрямовані для забезпечення роботи Гощанської ЦРЛ, КНП «Гощанський районний ПМСД», відділенню поліції та пожежної частини. Частину коштів також буде спрямовано для придбання дезінфікуючих засобів та необхідних спеціальних засобів.
Затверджено і резервний фонд бюджету в сумі 134 700.

Острог
Депутати Острозької міської ради виділили 335 000 грн. на протиепідемічні заходи щодо попередження розповсюдження та поширення на території Острозької міської ОТГ коронавірусу
17.03.2020 відбулась позачергова 75-та сесія Острозької міської ради, на розгляд якої виносилося одне питання: «Про внесення змін до бюджету Острозької міської об’єднаної територіальної громади».

У зв’язку з епідеміологічною ситуацією, яка склалася у світі, заслухавши головного лікаря КНП «Острозька центральна районна лікарня» Василя Веляника, депутати ухвали рішення про виділення з бюджету територіальної громади 335 000 грн. та спрямування їх у вигляді міжбюджетного трансферту (іншої субвенції) районному бюджету Острозького району на виконання заходів щодо попередження розповсюдження та поширення на території Острозької міської ОТГ та Острозького району гострої респіраторної хвороби, спричиненої коронавірусом та невідкладне забезпечення медичних, соціальних працівників засобами індивідуального захисту.
За матеріалами місцевих рад
Повідомляє Офіс реформ Проєкту ПУЛЬС Рівненського РВ АМУ


Немає коментарів:

Дописати коментар

Головна

Всеукраїнську історико-краєзнавчу конференцію планують провести у Гощанській громаді

Гоща готується до проведення другої Всеукраїнської історики-краєзнавчої конференції «Крізь віки: історія та культура Гощанського краю». Темо...

Популярні публікації