понеділок, 9 березня 2020 р.

Учасникам Національного прес-клубу презентували проєкт «Безпечне місто» у Києві


Учасники Національного прес-клубу, який зібрав близько сотні журналістів з різних регіонів України, відвідали інноваційні об’єкти міста Києва. Захід організований у рамках проєкту «Розробка курсу на зміцнення місцевого самоврядування в Україні» (ПУЛЬС), який реалізує АМУ за підтримки USAID. 


Група представників Рівненських медіа ознайомилась з діяльністю Центру обробки даних, відкритий в рамках проєкту «Безпечне місто» і знаходиться на базі комунального підприємства «Інформатика». Ознайомчу екскурсію Центром провів Микола Пихтін, в.о. генерального директора КП «Інформатика». Він пояснив структуру функціонування такої системи, на прикладах демонструючи її оперативну роботу. Центр розпочав свою роботу ще у 2017 році. Після його запуску – було проаналізовано можливості встановленої системи камер, з часом почали впроваджувати та вдосконалювати різні додаткові функції.


Нині програма включає використання Комплексної системи відеоспостереження та налічує майже 7000 камер. Робота над встановленням камер по місту Києву  триває і надалі. Застосована техніка має широкі функціональні можливості: розпізнавання номерних знаків, детекція облич, оглядові камери, роботизовані, панорамні, камери з аналітикою трафіка дорожнього руху та фіксацією швидкості. Техніку встановлено у місцях великої концентрації людей та різних  навчальних закладах. Спільно з Нацполіцією було розроблено та погоджено перелік локацій, технічні завдання камер для системи відеоспостереження міста. Паралельно для забезпечення сталої роботи комплексної системи відеоспостереження столиці проводиться робота з оновлення застарілої техніки. Камери підключені до Центру обробки даних, що дозволяє спостерігати за ситуацією в онлайн-режимі. Дані з камер передаються на сервер, де зберігаються упродовж  30 днів. До загальної системи підключено 250 користувачів з різних структур та підрозділів.

Про етапи впровадження цієї системи та ідею відкритого міського бюджету розповів депутат Київської міської ради, голова Постійної комісії з питань бюджету та соціально-економічного розвитку Андрій Странніков.


«Зараз я бачу, що кошти бюджету міста Києва витрачені недарма, вони працюють на киян. Ми бачимо велику, чітко відлагоджену систему, яка дійсно працює», - зазначив він, підсумовуючи екскурсію Центром обробки даних. 

Олена Семенович-Ковтунець
Консультантка Проекту ПУЛЬС Рівненського РВ АМУ



Немає коментарів:

Дописати коментар

Головна

Всеукраїнську історико-краєзнавчу конференцію планують провести у Гощанській громаді

Гоща готується до проведення другої Всеукраїнської історики-краєзнавчої конференції «Крізь віки: історія та культура Гощанського краю». Темо...

Популярні публікації