пʼятницю, 20 листопада 2020 р.

На Рівненщині у територіальних громадах відбулись перші засідання восьмого скликання

Новообрані ради на Рівненщині вже розпочали працювати. Ми підготували підбірку про початок роботи кількох місцевих рад на чолі з новими міськими головами. 

Острог 

Сьогодні в Острозі відбулася перша сесія новоствореної міської ради, де обрали секретаря та заступників міського голови.


Першим заступником міського голови рада затвердила Михайла Кирийчука, від "ПРОпозиції". Заступниками затверджено Ольгу Логвін, Олесю Кашубу та Олександра Харчука. Також затверджено керуючу справами виконавчого комітету Ліну Гуріну. Ці рішення прийняті одноголосно.

28 депутатів із 34 сьогодні проголосували за секретаря ради ним став Тарас Хмарук, від фракції "Громадський контроль".

Наразі в Острозькій міській раді сформована неофіційна більшість. В неї увійшли депутатські фракції партій "ПРОпозиція", "Голос", "За майбутнє", "Громадський контроль", "Батьківщина" та "Свобода".

Якщо говорити політичними термінами, то фракції "Європейська солідарність", "Слуга народу" та "Сила і честь", це опозиція у міській раді. Сподіваюсь, що опозиція буде конструктивним критиком і дасть змогу швидше реагувати на проблеми і виклики нашої громади. Переконаний, що буде налагоджено ефективну співпрацю між усіма фракціями в інтересах нашої великої, об'єднаної Острозької громади. Адже без ефективної опозиції та контролю не буде результату й ефективної роботи.

Юрій Ягодка наголосив –«Хочу подякувати за конструктивну роботу всьому депутатському корпусу. Я переконаний, що всі 34 депутати в міській раді є патріотами Острожчини. Тому сподіваюся на злагоджену та плідну роботу впродовж наступних 5 років від кожного депутата. Пропоную відрізняти критику від критиканства, готовий вислуховувати конструктивні пропозиції та разом робити нашу Острожчину успішною.

Кожен з нас представляє інтереси громадян, які за нас проголосували. Давайте їх не розчаровувати і просто працювати.

Нас очікує багато роботи по завершенню формування системи влади, призначення сільських старост і формування бюджету на 2021 рік.»

Сарни 

12 листопада відбулось перше пленарне засідання першої сесії Сарненської міської ради VIII скликання.

Розпочав засідання голова Сарненської міської територіальної виборчої комісії Олег Овсійчук. Новообрані депутати отримали тимчасові посвідчення, а міський голова Руслан Серпенінов склав присягу.

У засіданні взяли участь усі 34 депутати, які увійшли до Сарненської міської ради за результатами місцевих виборів 25 жовтня, та депутати Верховної Ради України Сергій Євтушок і Сергій Литвиненко.

Прийняли рішення про затвердження на посадах заступників Сарненського міського голови Івана Назарця та Тараса Драганчука та на посаді керуючого справами міськвиконкому - Вячеслава Шимка.

Таємним голосуванням обрали секретаря міської ради. Ним став керівник районного осередку партії "Слуга народу" Андрій Мичка.

Утворили виконавчий комітет міської ради, визначили його чисельність, та затвердили персональний склад.

Сарненський міський голова Руслан Серпенінов відзначив, що перше пленарне засідання сесії восьмого скликання провели конструктивно. Питання, щодо якого виникла дискусія, стосувалось прийняття майна із спільної власності територіальних громад району, у міську комунальну власність. Це питання потребує додаткових роз'яснень і погоджень з депутатськими фракціями. Його розгляд перенесли на друге пленарне засідання першої сесії, яке відбудеться 20 листопада.

Саме з першого пленарного засідання першої сесії розпочалася робота нової каденції Сарненської міської ради в умовах завершення адміністративної реформи й змін територіального устрою.  

Рокитне

17 листопада 2020 року відбулася перша сесія новообраного складу Рокитнівської селищної ради VIII скликання. Відповідно до норм чинного законодавства, відкрила перше пленарне засідання сесії голова Рокитнівської селищної територіальної виборчої комісії Гречко Тамара Максимівна.



Тамара Гречко вручила посвідчення новообраним депутатам та посвідчення Григорію Таргонському, привітавши його з обранням на посаду Рокитнівського селищного голови.

На порядок першої сесії  було винесено 14 нагальних організаційних питань, серед яких затвердження регламенту роботи сесії, обрання секретаря Рокитнівської селищної ради.

Шляхом таємного голосування вибрано та затверджено секретарем Рокитнівської селищної ради Світлану Пахнюк.

Під час першої сесії усі організаційні питання були розглянуті та затверджені депутатами більшістю голосів, які з усіх питань голосували майже одноголосно.

Підготовлено за матеріалами місцевих рад



Немає коментарів:

Дописати коментар

Головна

Всеукраїнську історико-краєзнавчу конференцію планують провести у Гощанській громаді

Гоща готується до проведення другої Всеукраїнської історики-краєзнавчої конференції «Крізь віки: історія та культура Гощанського краю». Темо...

Популярні публікації