четвер, 5 листопада 2020 р.

Кого обрали мешканці Рівненщини у містах та селищах

Вже відомі імена міських та селищних голів на Рівненщині. Лише у Рівному двоє кандидатів готуються до другого туру, тоді як у інших містечках вже триває підготовка до проведення перших сесій та початку роботи новообраних керівників громад. Рівненське РВ Асоціації міст України об’єднує 39 членів органів місцевого самоврядування Рівненщини це міста, громади та селища. За результатами місцевих виборів серед членів АМУ керівництво громад змінилося на 47%.  

Отож, у Рівному вже 22 листопада відбудеться другий тур виборів міського голови до якого потрапили Віктор Шакирзян від партії «Рівне разом» та Олександр Третяк від «Європейської солідарності». 

Березнівську громаду очолив попередній міський голова Руслан Пилипчук. 

Руслан Пилипчук

У Вараші відбулися зміни. Тут громаду очолив 47-річний Олександр Мензул від «Пропозиції». Тут стоять особливі завдання, адже місто Вараш тепер є центром нового Вараського району.

Микола Панчук

Керівником Гощанської громади виборці обрали також попереднього очільника селища -  Миколу Панчука. Там вже відбулася робоча зустріч з попередніми  сільськими головами для планування першочергових кроків.

Місто Дубно і надалі очолюватиме 64-річний самовисуванець Василь Антонюк, він  набрав майже 60% голосів тих, хто прийшов на вибори. Василь Антонюк керує містом Дубно останні 10 років. До слова місто Дубно – єдине на Рівненщині до якого не приєдналися села.

Богдан Микульський

Жителі Дубровиці вже вдруге підтримали 64-річного самовисуванця Богдана Микульського, який набрав майже 52% голосів виборців. Там також триває активна підготовка до роботи новоутвореної Дубровицької громади.

Здолбунів – тут здолбунівчани обрали нового голову – 37-річного кандидата від «Європейської солідарності» Владислава Сухляка. Він обійшов найближчого конкурента – Олега Дацюка від «Батьківщини» на 4%. 

Костопіль -  на своїй посаді залишився самовисуванець, який керує містом вже 22 роки, 72-річний Євгеній Денисюк. Місто також стало центром громади.

Корець – керувати об’єднаною громадою тут буде попередня очільниця міста Людмила Дмитрук.  

Острог – попри суперечки Виборча комісія вирішила голоси не рахувати повторно, а таки затвердити остаточний протокол. Новим міським головою Острога став висуванець партії «Пропозиція» 46-річний Юрій Ягодка.


 Радивилів – там вже 18 років керує 61-річний Микола Карапетян, який йшов на вибори самовисуванцем, власне йому виборці знову довірили цю високу посаду і надалі. 

Сарни – тут також новий керівник об’єднаної громади, ним став 42-річний висуванець партії «Батьківщина» Руслан Серпенінов, його підтримало 35% виборців. 

Рокитне -  тут довгий час містечко було без очільника, нині виборці обрали - Григорія Таргонського, який довгий час очолював обласне управління освіти Рівненської ОДА. 




Микола Карапетян

Повідомляє Рівненське РВ АМУ в рамках Проєкту ПУЛЬС 




Немає коментарів:

Дописати коментар

Головна

Всеукраїнську історико-краєзнавчу конференцію планують провести у Гощанській громаді

Гоща готується до проведення другої Всеукраїнської історики-краєзнавчої конференції «Крізь віки: історія та культура Гощанського краю». Темо...

Популярні публікації