пʼятниця, 18 червня 2021 р.

У Млинівській громаді обговорили ефективне наповнення місцевих бюджетів

Податківці провели навчальний семінар для громад Рівненщини. Так, у Млинівській громаді зібрались представники сусідніх громад та консультанти Рівненського РВ АМУ. Спільно з представниками податкових органів обговорили проблеми наповнення місцевих бюджетів  громад, особливо сільських територій. 

Податківці виокремили кілька головних проблем, які нині варто вирішувати у громадах.


- Є люди які десятками років не зареєстровані і не платять податки, але усі працюють і водночас претендують на різні види допомоги від держави.

- Потрібно провести аудит земель від яких будуть надходити кошти.



- Подання декларацій громадянами, які мають понад 2 гектари землі та сільгосптехніку, адже вони зобов’язані платити податки. 

- Заборгованість по податкам та доходам.


Податківці наголосили, якщо громади будуть працювати з населенням, представниками бізнесу – тоді усі ці проблеми можна поступово вирішити, тоді місцеві бюджети громад відчують значне наповнення.




Консультант з правових питань Рівненського РВ АМУ  Василь Курилас зазначив -  «Нині немає правової бази впливу на платників податків. Тому громади не мають впливу, вони можуть тільки проводити бесіди і рекомендувати. Тому варто утворювати робочі групи спільно з компетентними органами.»


Людмила Кушнер консультантка з бюджетних питань – наголосила що робота з платниками податків часто дає хороші результати, тому варто добре вивчити законодавчу базу аби ефективно наповнювати місцеві бюджети громад. 


Повідомляє Рівненське РВ АМУ   


Немає коментарів:

Дописати коментар

Головна

Ґрантова програма «єРобота: Своя справа» - успішно реалізується у Корецькій громаді

За підсумками реалізації Державної грантової програми «єРобота: Своя справа»  протягом 4 місяців 2024 року вже 16 підприємців нашої громади ...

Популярні публікації