вівторок, 22 червня 2021 р.

На Рівненщині стартував проект "Молодіжний міст Бардіїв-Варковичі"

Громадська організація NGO "Multiсultural Ukraine" , Варковицька сільська територіальна громада та Молодіжний парламент міста Бардіїва (Mladý Bardejov - Mestský mládežnícky parlament ) за фінансування House of Europe - розпочали проект "Молодіжний міст Бардіїв–Варковичі". 


Мета проекту: налагодити співпрацю між молоддю двох країн – Словаччини та України. Основою для діалогу стануть спогади про події 1947 року. 


На сторінці у Фейсбук - Optácia 1947 - публікуватиметься вся інформація пов'язана з проектом, а саме: матеріали про переселення українців зі Східної Словаччини в Україну, фото тих часів, анонси запланованих лекцій на цю ж тему та звіти про проведені заходи.

Вжне відбулися перші робочі зустрічі української групи учасників проєкту "Молодіжний міст Бардіїв-Варковичі". Спільно обговорили деталі проєкту: просування інформації в соцмережах, презентацію територіальної громади, майбутні консультації та роботу з експертом з молодіжної політики.




Один з ініціаторів проекту Мартін Ройтер розповів – «У межах проекту заплановано три лекції з питань національної політики, краєзнавства та генеалогії. Ближче до подій ви зможете зареєструватися та приєднатися до них. Кінцева мета - створення сайту з матеріалами про переселення жителів Східної Словаччини в Україну.  Всі, хто причетний до цих подій, є нащадком оптантів, має фото, документи, спогади - долучайтеся до групи та поширюйте тут інформацію! Давайте збережемо пам'ять про ці події та розповімо про них сучасникам!» - зазначив Мартін Ройтер.

Ініціатори проекту планують, що після закінчення проекту у нас будуть не тільки нові партнери для інших, більших проектів, а й друзі, які допоможуть нам будувати відносини між Україною та Словаччиною.

Олена Семенович 


Немає коментарів:

Дописати коментар

Головна

Ґрантова програма «єРобота: Своя справа» - успішно реалізується у Корецькій громаді

За підсумками реалізації Державної грантової програми «єРобота: Своя справа»  протягом 4 місяців 2024 року вже 16 підприємців нашої громади ...

Популярні публікації