четвер, 3 лютого 2022 р.

У Корецькій міській лікарні встановлять кисневу станцію

Рівненщина отримає додаткові кисневі станції від МОЗу для 13 лікарень області. Крім того, з держбюджету виділено 9 мільйонів 183 тисяч на їх облаштування. 

Першими обладнання отримають три лікарні, які вже зробили ПКД. Мова йде про Клеванську, Корецьку та Рівненську міську лікарню № 2. 

У Корецькій міській лікарні відбулася робоча зустріч першого заступника голови Рівненської райдержадміністрації Володимира Леонова, заступника голови Рівненської райдержадміністрації Олександра Нестерука, Корецького міського голови Людмили Дмитрук, заступника Корецького міського голови з питань діяльності виконавчих органів ради Юрія Добровольського, в. о. головного лікаря комунального некомерційного підприємства «Корецька міська лікарня» Корецької міської ради Володимира Сухого, начальника Корецького РЕМ ПАТ «Рівнеобленерго» Віталія Тригубця та членів проектної групи по підготовці робіт зі встановлення кисневої станції.

 «Заклад має бути незалежним від зовнішніх постачальників кисню. Роботи по встановленню станції мають бути завершені в найкоротші терміни», – зазначив Володимир Леонов.  

Міський голова Людмила Дмитрук повідомила, що на сесії міської ради, яка відбулася 27 січня, з міського бюджету виділено кошти на оплату технічних умов нестандартного приєднання від ПрАТ «Рівнеобленерго» в сумі 16,5 тис. грн. та на оплату за підключення до електромережі (киснева станція) в сумі 347,5 тис. грн.

В чергову хвилю коронавірусу кисневі станції  вкрай важливі для збереження життя хворих. Вони виробляють кисень із повітря, що так необхідно для лікування пацієнтів із COVID-19. Продуктивність станції - 500 л/хв за умови якості кисню не менше 93%. Тобто, вона здатна перекрити потребу у кисні до 120 балонів на добу та має низьке енергоспоживання. Це гарантує для медзакладу забезпечення власним киснем для більшої кількості ліжок.

Підготовлено за матеріалами Корецької міської ради


Немає коментарів:

Дописати коментар

Головна

У Тараканівській громаді стартував проєкт для активісток - відео

Жіноча ініціатива «Спільнота активних жінок в дії» в Тараканівській громаді розпочали реалізацію своїх  ідей, заходи реалізовуються рамках п...

Популярні публікації