вівторок, 22 лютого 2022 р.

Шляхи впровадження медіації в Рівненській області – обговорили у Рівному

Круглий стіл на тему “Шляхи впровадження медіації в Рівненській області” приурочили 5-річчю ГО “Центр медіації та діалогу”.  ГО “Центр медіації та діалогу” є організацією медіаторів, яка популяризує культуру якісної комунікації  задля формування екологічних відносин між людьми. Місією організації є поширення культури якісної комунікації в суспільстві через медіацію та діалог.

Медіація – це процедура врегулювання конфлікту за посередництва нейтральної незалежної особи – медіатора. Такий спосіб вирішення спорів широко поширений у багатьох країнах світу. 


Особливо успішно медіація застосовується у США, Великобританії, країнах Європи, Азії та Австралії. Фахівці наголошують - існування медіації в Україні ще не набуло широкого поширення. Однак з набуттям чинності у грудні 2021 року Закону України «Про медіацію» медіація отримала державне визнання в Україні та впроваджується у багатьох сферах життя. За допомогою медіації можна вирішувати сімейні, бізнес, трудові  та інші види спорів. На відміну від звернення до суду, в медіації саме сторони спору обриють рішення, яке є найбільш прийнятним для них завдяки виявленню потреб та інтересів сторін. Медіація не тягнеться роками, а головне зберігає емоційні та фінансові ресурси.


Участь у заході взяли представники органів державної влади, місцевого самоврядування, адвокатури, судів, соціальних служб. Учасники зустрічі зауважили – що дану практику потрібно впроваджувати у громадах Рівненської області.

Громадську організацію «Центр медіації та діалогу» було створено 22 лютого 2017 року, відтодівона є провідною організацією в Рівненській області, основною метою діяльності якої є поширення процедури медіації в Україні.


Повідомляє Рівненське РВ АМУ


Немає коментарів:

Дописати коментар

Головна

У Тараканівській громаді стартував проєкт для активісток - відео

Жіноча ініціатива «Спільнота активних жінок в дії» в Тараканівській громаді розпочали реалізацію своїх  ідей, заходи реалізовуються рамках п...

Популярні публікації