середа, 23 лютого 2022 р.

Відбулося засідання членів правління Рівненського регіонального відділення Асоціації міст України

Представники громад Рівненської області, які є членами правління Рівненського РВ АМУ, сьогодні обговорили проблемні та актуальні питання що виникають у повсякденній роботі громад.


Голова правління Рівненського РВ АМУ міський голова Рівного Олександр Третяк нагадав які проблемні питання лобіювало АМУ у 2021 році, 
"Нині одне з головних питань - робота органів місцевого самоврядування щодо формування систем територіальної оборони. Бо безпека - одне з головних питань для людей в ситуації ймовірної подальшої агресії Росії" - наголосив Олександр Третяк.



Голови громад озвучили головні проблеми, які нині виникають на місцях. З них виокремили – затримка проплат Держказначейством незахищених статтей, до тендерні закупівлі – їх потрібно переглянути у сторону збільшення, особливо у нинішніх умовах. 





Найбільш гостро стоїть питання про недостатнє фінансування медичної сфери, адже у селах робота ФАПів практично зупинилася, коштів на їх утримання не вистачає. Окремі громади мають проблему з нестачею сімейних лікарів, адже медики відмовляються працювати у селах. У той же час стоїть питання скорочення молодшого медичного персоналу у районних лікарнях в середньому на 10%. У ході дискусії підсумували – у медицині не вистачає фінансів та кадрів. 

Нестача коштів є і в інклюзії, адже надбавку для вчителів Держава ввела, а кошти не передбачила.
Найголовніше питання під час зустрічі було для всіх формування та підтримка територіальної оборони. Голови висловили своє бачення, які вже є труднощі, а також обмінялися корисними думками щодо того як координувати роботу у різних групах. Поступово громади приводять до ладу захисні приміщення, вирішують інші нагальні питання, головне кажуть – не панікувати. 



Усі питання, які озвучили члени правління -  фахівці опрацюють та оформлять у звернення до центрального офісу АМУ, до народних депутатів Верховної ради та до профільних міністерств. 
Повідомляє Рівненське РВ АМУ

Немає коментарів:

Дописати коментар

Головна

У Тараканівській громаді стартував проєкт для активісток - відео

Жіноча ініціатива «Спільнота активних жінок в дії» в Тараканівській громаді розпочали реалізацію своїх  ідей, заходи реалізовуються рамках п...

Популярні публікації