пʼятницю, 1 червня 2018 р.

Рівненщину відвідала в.о. Міністра охорони здоров’я України Уляна Супрун


Під час  перебування у Рівному Уляна Супрун зустрілася з  керівництвом області, міста та головними лікарями районних центрів первинної медико-санітарної допомоги. Зустрілася також і з журналістами. 

Уляна Супрун зазначила  -  «На Рівненщині  добре йде підписання декларацій. Під час кампанії «Обери свого лікаря» не було жодних нарікань до МОЗ від жителів вашої області, зокрема, через відсутність прописки. А у плані медреформи область ефективно рухається вперед», - сказала в.о. Міністра МОЗ.

Заступник голови ОДА Світлана Богатирчук-Кривко повідомила, в Рівненській області вже підписали більше 200 тисяч декларацій, що становить 17% від кількості мешканців. В області створені належні умови для укладання з пацієнтами декларацій про надання медичних послуг з сімейними лікарями, терапевтами та педіатрами.

Уляна Супрун розяснила також - чому ОТГ, які чи не першими стали на шлях реформування первинної ланки медицини, нині не можуть бути у лідерах. Зокрема, на Рівненщині нині 9 ОТГ не можуть отримати медичну ліцензію для своїх вже  некомерційних підприємств ПМСД. Чиновниця пояснила у чому затримка, і що необхідно зробити першочергово, аби подолати цю проблему. Водночас втішила – усе буде добре, усі заклади отримають ліцензії, однак потрібна допомога місцевої влади – аби ті забезпечили усім необхідним обладнанням – зазначила Уляна Супрун.
Лідерами з підписання декларацій є Зарічненський, Дубровицький, Гощанський районні ЦПМСД, також місто Рівне. Тут реформою охоплено найбільший відсоток пацієнтів.
Цього разу без  попередження очільниця МОЗ відвідала ЦПМСД «Центральний» міста Рівного.
Те що побачила охарактеризувала так - «У закладі гарно організували роботу. За півроку готувалися до старту кампанії «Обери свого лікаря». Визначені відповідальні особи за процес укладання декларацій. Добре, що це медсестри та адміністратори, бо ж лікар повинен бути в цей час з пацієнтом. Хорошим прикладом і для інших є наявність у кожного медика тут ноутбука – тому він в будь-який час може поїхати до пацієнта та на місці підписати з ним декларацію.»
Повідомляє Офіс реформ Проекту ПУЛЬС Рівненського РВ АМУ


Немає коментарів:

Дописати коментар

Головна

Всеукраїнську історико-краєзнавчу конференцію планують провести у Гощанській громаді

Гоща готується до проведення другої Всеукраїнської історики-краєзнавчої конференції «Крізь віки: історія та культура Гощанського краю». Темо...

Популярні публікації