середу, 27 червня 2018 р.

Освітяни Смизької громади руйнують стереотипи


26 червня у Смизі відбувся нетрадиційний соціально-психологічний тренінг на тему – «Вплив децентралізації на освіту: перспективи і ризики»   учасниками якого стали батьки, педагоги та керівники закладів освіти Смизької селищної ради. Захід був розділений на дві частини: актуалізація знань про децентралізацію, презентація аналітичного моніторингу сектору освіти по громаді за 2017-2018 роки та Оксфордські дебати "Освітня мережа Смизької громади: перспектива 2020". Усі присутні розділилися на три групи: пропозиція, опозиція та глядачі. Учасники вчилися відстоювати погляди (навіть, ті, які їм не імпонують). Метою тренінгу було різностороннє та глибоке знайомство усієї групи із поданою проблемою, сприяння вихованню емоційної саморегуляції, вміння коректно вести дискусію, переконувати інших структурованою аргументацією. Важливо не тільки відстоювати власну думку, а й вміти, вислухавши інших, зробити самоаналіз та відповідні висновки. Такі зустрічі і тренінги є тими майданчиками для діалогу, де люди можуть висловити аргументи і почути контраргументи.



«Сьогодні ми разом (управлінці, керівники, вчителі і батьки) працювали над саморозвитком. Адже успіх приходить до тих людей, які постійно вчаться, пізнають нові сфери діяльності, будують команди і планують діяльність на випередження. Звичайно, це було лише першою спробою такого інтерактивного спілкування, оскільки для вирішення проблемних питань, які стосуються життя громади, потрібно залучати ширше коло жителів, а також представників влади і депутатського корпусу» – зазначили представники громади.



Організаторами заходу виступили ГО
 Злагода та Смизька центральна бібліотека  за сприяння відділу освіти, культури, туризму, молоді та спорту Смизької селищної ради в рамках проекту «Розробка курсу на зміцнення місцевого самоврядування в Україні» (ПУЛЬС), який виконує Асоціація міст України в партнерстві з Радою міжнародних наукових досліджень та обмінів IREX за фінансової підтримки Агентства США з міжнародного розвитку.  


Повідомили у Смизькій бібліотеці
Олена Семенович 

Немає коментарів:

Дописати коментар

Головна

Всеукраїнську історико-краєзнавчу конференцію планують провести у Гощанській громаді

Гоща готується до проведення другої Всеукраїнської історики-краєзнавчої конференції «Крізь віки: історія та культура Гощанського краю». Темо...

Популярні публікації