понеділок, 13 серпня 2018 р.

Як розвиваються віддалені громади Рівненщини. Історія Висоцької ОТГ


Віддалена Висоцька громада що у Дубровицькому районі господарює вже другий рік.  За цей короткий проміжок часу люди вже помітили певні зміни.  Зокрема, минулоріч відремонтували будинок культури у с.Висоцьк, який був збудований ще у 1956 році.  Тут відремонтували покрівлю та стелю, замінили вікна та двері.  Зробили косметичний ремонт приміщень. 


Тим часом у Висоцькій школі завершують ремонти класів. Активна робота кипить у кабінеті першачків. Батьки самі придумали дизайн кабінету, тож  зібралися фарбувати стіни. Радіють за своїх першокласників, адже вперше дітки вчитимуться за одномісними кольоровими партами і за новою програмою.  Та головні зміни освітня галузь відчула і в інших питаннях. Зокрема - вчителі вчасно отримують заробітну плату,  громада підтримує усі ідеї освітян, і вже думають - як Висоцьку школу зробити опорною. 




         директорка Висоцької школи – Валентина Креденсир


Голова громади Людмила Гура розповіла – проблем є чимало. Тому над усіма ними  працюють поступово. Потрібно ремонтувати дороги, робити вуличне освітлення, розвивати інші села громади, та робити життя людей комфортним і безпечним. Розповіла як планують використати субвенцію розвитку у цьому році. 


      голова Висоцької громади - Людмила Гура
Субвенція розвитку на 2018 р. у Висоцькій громаді складає 2,6 млн грн. Ці кошти  планують використати на 4 обєкти. Перехідний обєкт з минулого року – будівництво спортивної зали у с. Золоте. Ремонт даху у Висоцькій школі – 1 млн. грн., працює громада над створенням ЦНАПу при сільській раді. Вже знайшли приміщення. Його ремонт обійдеться у 600 тис грн. 300 з яких – субвенція розвитку.  Ще 301 тис. грн планують використати на ремонт дороги у с. Партизанське. 

Нині громада активно працює над програмою розвитку туризму. Адже мають на території етномузей, чудовий старовинний парк, а також озера для відпочинку. Та усе це потребує підтримки, розвитку, популяризації та реклами, аби у віддалену громаду поїхали туристи.

Повідомляє Офіс Реформ Проекту ПУЛЬС Рівненського РВ АМУ

Немає коментарів:

Дописати коментар

Головна

У Рівному обговорили потреби та проблеми доступності допомоги для ВПО

30 квітня у Рівному відбулася перша адвокаційна зустріч з метою обговорення потреб та проблем доступності допомоги для ВПО та напрацювання м...

Популярні публікації