четвер, 9 серпня 2018 р.

Смизька громада стала дружньою до дітей та молоді


Смизька селищна ОТГ у червні 2018 року прийняла рішення приєднатися до всесвітнього руху «Громада, дружня до дітей та молоді» для того, щоб отримати ефективний інструмент, який допомагає впроваджувати механізми захисту інтересів, зростання благополуччя, безпеки дітей та молоді, а також поваги до їхньої точки зору. Ініціатива «Громада, дружня до дітей та молоді» передбачає захист 5 базових прав дитини:  право на освіту, охорону здоров’я та соціальний захист; право на безпеку; право на дитинство; право бути почутим; право на  визнання, повагу та справедливе ставлення.  


«Ми переслідуємо амбітну мету — поліпшити імідж громади, яка не лише поважає права дітей та молоді, а й ставить інвестиції в них на перше місце», - говорить Вікторія Костюк, начальник відділу освіти, культури, туризму, молоді та спорту Смизької селищної ради, яка відповідає за впровадження ініціативи в ОТГ. 


«У квітні цього року ми надіслали лист зацікавленості до Дитячого фонду ООН (ЮНІСЕФ) і відразу розпочали роботу над розробкою плану дій та пошук партнерів серед місцевих підприємців та бізнесменів. На нашу пропозицію відгукнулося ТОВ «Прикарпатзахідтранс», що працює на території Смизької селищної ради.  


Проаналізувавши ситуацію з правами дітей та молоді на  території ОТГ, побачили, що у Смизі не дотримано права дітей на безпеку, а саме на дитячих майданчиках, які перебувають в аварійному стані і відновленню не підлягають. Спільно з керівництвом підприємства вирішили консолідувати зусилля для вирішення проблеми. 


За короткий проміжок часу підприємство  придбало і встановило на території Смизького закладу дошкільної освіти два дитячих ігрових комплекси (всього 12 елементів) загальною вартістю 122587 грн. Такий подарунок для дошкільнят стане чудовим сюрпризом для малечі, яка вже незабаром завітає у рідний садок після літніх канікул. 



Після облаштування ігрових майданчиків у Смизі співпраця відділу з підприємством не закінчилася. Меценати  передали в  користування Смизькій селищній раді музичну апаратуру, сценічні костюми для потреб клубних закладів і Смизької музичної школи, а також  прийняло безпосередню участь у підготовці до проведення ІІ Креативного етнофестивалю «Ластівка FEST», ставши одним зі спонсорів заходу. 



Метою фесту є виявлення та підтримка талановитої молоді, творчих колективів, організація якісного дозвілля молоді Смизької ОТГ.



Звичайно, це лише перші кроки, але надзвичайно важливі для розвитку молодіжних ініціатив, впровадженню культурних та навчальних проектів за підтримки соціально активного бізнесу, який чітко розуміє свою роль у створенні позитивного іміджу та покращенні інвестиційної привабливості території, на якій він працює. Лише у трикутнику співпраці «влада – громада - бізнес» можна досягнути успіху та реалізувати розпочаті ініціативи – переконані активісти.

За матеріалами Смизької ОТГ


Немає коментарів:

Дописати коментар

Головна

У Рівному обговорили потреби та проблеми доступності допомоги для ВПО

30 квітня у Рівному відбулася перша адвокаційна зустріч з метою обговорення потреб та проблем доступності допомоги для ВПО та напрацювання м...

Популярні публікації