вівторок, 21 серпня 2018 р.

Як застосовувати законодавство у сфері державних закупівель, система ProZorro – тема практикуму у Рівненському РВ АМУ


21 серпня у Рівненському регіональному відділенні Асоціації міст України відбувся  практикум із застосування законодавства на тему: « Застосування законодавства у сфері державних закупівель. Система ProZorro.» Захід організовано в рамках реалізації проекту «Розробка курсу на зміцнення місцевого самоврядування в Україні» (ПУЛЬС), який реалізує Асоціація міст України за підтримки USAID.


У практикумі взяли участь представники органів місцевого самоврядування,  ОТГ. Учасників практикуму привітала  виконавчий директор Рівненського РВ АМУ Тетяна Грещук, і наголосила – що нині тема державних закупівель потребує особливої уваги, та розяснень. 

  
Під час роботи модератор Мирослава Примак ознайомила  присутніх  із роботою та використанням електронної торгової системи «ProZorro» в рамках чинного законодавства, розповіла про учасників та адміністраторів системи  «ProZorro». Нагадала як потрібно робити оголошення тендерів, про зміст тендерної документації, а також як прописувати кваліфікаційні вимоги до учасників торгів. Наголосила, що потрібно застосовувати методичні підходи до вибору критеріїв та оцінки тендерних пропозицій. Розглянули питання - ціни тендерних пропозицій, забезпечення тендерної пропозиції, та каталог специфікації на infobox.prozorro.org.


   Особливу увагу звернули на публічні закупівлі. Як відбувається  організація закупівельної діяльності на електронному майданчику: формування електронного плану закупівель, подання оголошення про закупівлю, підготовка відповіді у період уточнень, аукціон, кваліфікація. Використання даних відкритих баз та реєстрів при проведенні процедур закупівель. А також за яких умов відбувається відміна торгів.


   Учасникам практикуму презентували - відкриті торги як основний спосіб здійснення публічних закупівель. Особливості відкритих торгів з публікацією англійською мовою. Розставили акценти на поняттях допорогові закупівлі, та централізовані закупівлі. 
   Учасники практикуму навели свої приклади проблемних і спірних питань, які трапляються у роботі. Модератор розяснила, як правильно слід поступати, але остаточне рішення завжди приймає тендерний комітет.


Насамкінець відбулася жвава дискусія з піднятих питань. Учасники практикуму отримали кваліфіковані відповіді експертів на свої питання та обмінялися досвідом з колегами.

Повідомляє Офіс реформ Проекту ПУЛЬС Рівненського РВ АМУ


Немає коментарів:

Дописати коментар

Головна

У Рівному обговорили потреби та проблеми доступності допомоги для ВПО

30 квітня у Рівному відбулася перша адвокаційна зустріч з метою обговорення потреб та проблем доступності допомоги для ВПО та напрацювання м...

Популярні публікації