вівторок, 7 серпня 2018 р.

У Зарічному об’єданатися хочуть, однак побоюються за фінансову спроможність громади


У Зарічному відбулася робоча зустріч консультантів з питань децентралізації Проекту ПУЛЬС Рівненського РВ АМУ з керівництвом селища, секретарем ради, та керівниками комунальних закладів. 

Під час зустрічі обговорили перспективи створення Зарічненської ОТГ з центром у селищі Зарічне. Зясували, що не всі сільські ради які залишилися ще не обєднаними готові приєднатися до Зарічного. Та й сам селищний голова Олександр Ломако  каже - при такому обєднанні все на собі буде тягнути Зарічне. А селище вже поступово на себе взяло певні повноваження, зокрема – дитячі садочки, благоустрій, та комунальне господарство. Нині у Зарічному запровадили роздільний збір сміття. Тому голова не впевнений громада зможе одразу усі сільські ради підтримувати на достатньому фінансовому рівні.  

   
Консультант з правових питань Василь Курилас  розповів присутнім про нові зміни у законодавстві, які відкривають нові можливості для обєднання громад. Нагадав, що можна утворитися  і меншим складом, але при цьому врахувати законодавчу норму понад 50% від перспективного плану. 


Консультант з бюджетних питань порадила таки порахувати усі надходження та видатки, адже при обєднанні, у громади зявляється значно більше обовязків.  Виконавчий директор РРВ АМУ Тетяна Грещук порадила таки розпочати підготовчу роботу до обєднання.  А от у якому форматі обєднатися вирішити мають  місцеві ради.


Повідомляє Офіс реформ проекту ПУЛЬС Рівненського РВ Асоціації міст України

Немає коментарів:

Дописати коментар

Головна

У Рівному обговорили потреби та проблеми доступності допомоги для ВПО

30 квітня у Рівному відбулася перша адвокаційна зустріч з метою обговорення потреб та проблем доступності допомоги для ВПО та напрацювання м...

Популярні публікації