середу, 22 серпня 2018 р.

Секрети успіху, та власні досягнення показала Малолюбашанська громада


В рамках реалізації Проекту ПУЛЬС Рівненське РВ АМУ організували навчальний візит "Маршрути успіху" у Малолюбашанську громаду. 


Командна робота -  це один з головних секретів у Малолюбашанській обєднаній територіальній громаді. Громада утворилася наприкінці грудня минулого року, відтак самостійне господарювання почали лише у січні 2018 року. Однак за цей короткий проміжок часу громаді вдалося не лише взяти на себе повноваження, а й успішно реалізують  різні проекти .


 Село Мала Любаша – центр однойменної об’єднаної територіальної громади, до складу якої увійшло три сільські ради – Мирненська, Мащанська та Малолюбашанська, а це майже сім тисяч мешканців.  

Центральне село,  розповідає голова громади Віктор Талащук – має перспективу розвитку, адже розташоване неподалік районного центру міста Костопіль.   За останні вісім місяців, відтоді як громада стала самостійно жити і приймати рішення, люди одразу помітили зміни, та й самі часто пропонують що потрібно зробити.


Тут звертають увагу на все. Зокрема облаштували кладовища, замінили огорожу. Ремонтують дороги у селі. Облаштовують зупинки.  У бібліотеці села Мала Любаша до роботи підходять з креативом. Зокрема тут працюють над осучасненням. Вже зробили зонування -  ігрову частину, та читальню. Усе аби зацікавити дітей до читання.  


 Євгенія Гук -  завідуюча публічно-шкільної бібліотеки с. Мала Любаша розповіла - маємо підписку хорошу підписку на 14 періодичних  видань.  Маємо етносвітлицю, дитячу ігрову зону. Маємо хороші книжки, але до кінця цього року плануємо оновити книжковий фонд.


Тут же тривають ремонтні роботи приміщення сільського клубу. Воно вже давно потребувало капітального ремонту, адже було у занедбаному стані, а техніка застаріла. Тож тепер керівниця Олена Ковальчук  в очікуванні нової зали. Каже, усе це стало можливим після об'єднання громади. 


А це вже дитячий садочок "Вишиванка".  Для малюків тут працює дві групи, усього можуть приймати 56 діток. 

  Для вихованців створили комфортні умови, скрізь сучасні меблі, іграшки інвентар. Та головна гордість садочку -  власний басейн.


 Грошей на садочок – не шкодують. Зокрема у минулому році встановили новий ігровий майданчик на території садочку. 



Віктор Талащук розповів -  після об’єднання у громаді залишили три адміністративних офіси -  у колишніх сільських радах, щоб людям усім було зручно. 


Активно почали працювати з підприємцями -  аби були регулярні надходження до  бюджету. Прогнозують що цьогоріч бюджет громади складе 15-16 млн. грн.  Нині активно працюють над питанням інвентеризації земель.

Повідомляє Офіс реформ проекту ПУЛЬС Рівненського РВ Асоціації міст України 

Немає коментарів:

Дописати коментар

Головна

У Рівному обговорили потреби та проблеми доступності допомоги для ВПО

30 квітня у Рівному відбулася перша адвокаційна зустріч з метою обговорення потреб та проблем доступності допомоги для ВПО та напрацювання м...

Популярні публікації