четвер, 2 серпня 2018 р.

Клесівська та Немовицька громади Сарненського району налагоджують активну співпрацю


Клесівська громада вже господарює кілька років, має досвід, та хороші показники розвитку. А Немовицька громада почала самостійно жити лише цьогоріч. Громади розташовані поруч в одному Сарненському районі. Голови знайшли між собою порозуміння і спільну мову - аби працювати на покращення життя громади, почали усіляко допомагати один одному.  

                                           На фото Василь Гриник та Василь Курилас
Співпрацю почали ще на початку цього року. Клесівська громада надавала в оренду свій комунальний транспорт для грейдерування доріг, та інших польових робіт. Цей транспорт, який надавали в оренду Клесівська громада придбала вже за різні кошти - ДФРР, та субвенцію розвитку. 


А Немовицька громада таких благ ще не має.  Така співпраця вже показала позитивні результати -  адже одна громада заробила кошти, а інша отримала якісні роботи по облаштуванню.  Тому, нині громади почали обговорювати усі можливі варіанти співпраці у комунальній галузі -  наприклад придбання якоїсь однієї  дороговартісної машини вистачить на дві громади. 

                                            голова Немовицької ОТГ Віктор Савчин
Договір співпраці ще не підписано, його лише напрацьовують, але обидві громади відчули взаємну вигоду від такої дружби. Тож надалі планують більш тісну співпрацю. Адже ті кошти які Клесівська громада витратила на придбання техніки - вже потроху починають вертатися у громаду. ( як оренда транспорту, чи надання певних послуг)  Немовицький голова каже -  на ціні зійшлися одразу, і це значно дешевше ніж орендувати старий комунальний транспорт у районному центрі чи у приватників.

Повідомляє Офіс реформ проекту ПУЛЬС Рівненського РВ Асоціації міст України

Немає коментарів:

Дописати коментар

Головна

У Рівному обговорили потреби та проблеми доступності допомоги для ВПО

30 квітня у Рівному відбулася перша адвокаційна зустріч з метою обговорення потреб та проблем доступності допомоги для ВПО та напрацювання м...

Популярні публікації