вівторок, 13 жовтня 2020 р.

Вараш готується очолити цілий район

В умовах завершення реформи децентралізації на місто Вараш  перепала  найбільша  відповідальність. Адже згідно нового адміністративно-територіального поділу Рівненської області, вже після місцевих виборів 25 жовтня,  роботу розпочне новий Вараський район (раніше місто Вараш було у складі  Володимирецького району).  Тож вже нині у Вараші розпочали підготовку до реорганізаційного процесу. 


Консультанти Рівненського РВ АМУ під час виїздного засідання зустрілися з міським головою Вараша Сергієм Анощенко. Спільно обговорили проект закону №3651 щодо впорядкування окремих питань  діяльності органів місцевого самоврядування, у зв’язку з утворенням (ліквідацією) районів. Вараська міська рада набуває повноважень від територій, які були включені до утворених територій громади. Обговорили процес реорганізації юридичних осіб правонаступників, прав і обов’язків всіх юридичних осіб-рад, що припиняються, з дня набуття повноважень новообраною радою. 

Людмила Кушнер консультантка з бюджетних питань  нагадала про процес завершення бюджету 2020 та формування місцевих бюджетів 2021 рр., з врахуванням введених в дію змін Бюджетного кодексу України проекту Закону України про Державний бюджет на 2021р., з урахуванням обсягу реверсної дотації. 

Виконавча директорка регіонального відділення АМУ Тетяна Грещук розповіла, які ключові моменти для міст та малих громад вдалося відстояти центральним офісом АМУ. Так на законодавчому рівні цьогоріч вдалося відстояти ПДФО для громад, а це значні надходження до бюджету.  

Повідомляє Рівненське РВ АМУ в рамках Проєкту ПУЛЬС 


Немає коментарів:

Дописати коментар

Головна

Всеукраїнську історико-краєзнавчу конференцію планують провести у Гощанській громаді

Гоща готується до проведення другої Всеукраїнської історики-краєзнавчої конференції «Крізь віки: історія та культура Гощанського краю». Темо...

Популярні публікації