пʼятницю, 9 жовтня 2020 р.

Клесівська громада продовжує працювати над розвитковими проєктами

Одна з перших громад на Рівненщині Клесівська – впевнено дивиться вперед, тут готові сприймати будь-які нові виклики.  Консультанти Рівненського РВ АМУ під час виїздного засідання зустрілися з заступницею селищного голови Клесівської громади - Тетяною Коханевич. 

Виконавча директорка регіонального відділення АМУ Тетяна Грещук розповіла, які ключові моменти для малих громад вдалося відстояти за період становлення перших  громад.  Адже було багато різних проблем до вирішення яких завжди долучалися експерти РРВ АМУ та центрального офісу. Так на законодавчому рівні лише цьогоріч вдалося відстояти ПДФО для громад, а це значні надходження до бюджету. 

Людмила Кушнер консультантка з бюджетних питань  нагадала про основні виклики які матимуть громади вже у 2021 році. Спільно з Тетяною Коханевич обговорили шляхи мінімізації фінансових втрат для громади.  


Тетяна Коханевич розповіла -  «Наша громада вчасно утворилася та взяла курс на розвиток одночасно у всіх сферах. Ми готували цікаві інфраструктурні та розвиткові проєкти, ми змінили нашу громаду. Ми завжди використовували усі можливості.  Тому й надалі триматимемо такий курс.  Наші школи – забезпечені новим приладдям, оргтехнікою, у нас працюють інклюзивні класи, у громаді є власний інклюзивний центр. У всіх сферах життя – ми створюємо комфортні умови, чи то у будинку культури, чи просто тротуарні доріжки.  Комфортно має бути усім жителям громади» - зауважила Тетяна Коханевич.

Але у нас є ще чимало планів – наприклад вже є новозбудована дорога до Карпилівки, там її ніколи не було. Маємо надію що ті проекти які вже підготовлено будуть реалізовані в наступних роках, а їх чимало  це: дорога М-07/ Карасин О 181607 друга половина; дорога Т18/18 яка проходить через Клесів; нове будівництво школи в с. Клесів більше 400 учнів; реконструкція будинку культури в смт. Клесів; будівництво спортивного майданчика (міні-футбольного поля з штучним покриттям) в с Карпилівка та багато інших планів.

Повідомляє Рівненське РВ АМУ в рамках Проєкту ПУЛЬС 


Немає коментарів:

Дописати коментар

Головна

Всеукраїнську історико-краєзнавчу конференцію планують провести у Гощанській громаді

Гоща готується до проведення другої Всеукраїнської історики-краєзнавчої конференції «Крізь віки: історія та культура Гощанського краю». Темо...

Популярні публікації