пʼятницю, 2 жовтня 2020 р.

Відділ стратегічного розвитку у Гощі працює на перспективу


Про здобутки, цікаві проєкти та про розвиток селища Гоща – говорили під час виїзного  засідання Рівненського регіонального відділення Асоціації міст України. До присутніх з вітальним словом звернулася виконавча директорка Рівненського РВА АМУ Тетяна Грещук -  вона наголосила – життя триває і після виборів, тому потрібно думати про добробут своєї громади і сьогодні напередодні змін. Тому усі голови мають спланувати подальші кроки для своїх міст та селищ.


Голова Гощанської селищної ради Микола Панчук – розповів як у Гощі налагоджували комунікацію з депутатським корпусом,  з громадою, спільно планували розвиток різних галузей. Особливий курс взяли на стратегічний розвиток селища. Відтак створили відділ стратегічного розвитку, на роботу запросили студентів та випускників Острозької академії. Молода команда активно працювала і над власним розвитком аби писати якісні проєктні заявки. Вже за якийсь час почали отримувати фінансування та реалізовувати перші проєкти.


Про реалізовані ініціативи розповіла проєктна менеджерка відділу стратегічного планування   Анастасія Табекова. Спочатку перемогли у конкурсі – «Неймовірні села України» отримали невеличке фінансування.  Згодом почали реалізовувати проєкти за підтримки УКФ. Так у 2019 році – реалізували три проєкти із залученням зовнішніх коштів на загальну суму  587 тис. грн. Цього ж року потрапили до програми 4 хвилі створення сучасного ЦНАПу за кошти ULEAD з Європою, ЦНАП невдовзі відчинить свої двері для відвідувачів. Нині у Гощі активно працюють над стратегією розвитку майбутньої  громади.


Консультантка з бюджетних питань Проєкту ПУЛЬС Рівненського РВ АМУ роз’яснила присутнім керівникам міст та селищ про зміни до бюджетного кодексу, про планування бюджетів громад в перехідний період, водночас нагадала на які питання потрібно звернути увагу першочергово. При формуванні бюджету на 2021 рік обов’язково потрібно співпрацювати із сільськими радами  аби увійти у новий фінансовий рік без проблем.


Потому гостям показали найголовніші зміни та новації, які відбулися у селищі за останні кілька років.


Повідомляє Рівненське РВ АМУ в рамках Проєкту ПУЛЬС 










Немає коментарів:

Дописати коментар

Головна

Всеукраїнську історико-краєзнавчу конференцію планують провести у Гощанській громаді

Гоща готується до проведення другої Всеукраїнської історики-краєзнавчої конференції «Крізь віки: історія та культура Гощанського краю». Темо...

Популярні публікації