пʼятницю, 16 жовтня 2020 р.

Поліцейські офіцери Смизької громади проводять профілактичні бесіди з учнями шкіл

З метою попередження та профілактики вчинення неповнолітніми злочинів та правопорушень, поліцейські офіцери Смизької громади проводять профілактичні бесіди із школярами.


У жовтні бесіди для учнів Березької гімназії 1-4 класів та 5-9 класів провели майор поліції - Приступа Віктор Іванович і старший лейтенант поліції - Коханець Роман Юрійович. Основним завданням зустрічі була розмова про те, як попередити та усунути негативні явища, пов’язані з жорстоким поводженням неповнолітніх стосовно однолітків.

Працівники поліції обговорили з учнями поняття «булінгу». З’ясовували також його види і форми, обговорили питання щодо його протидії. Поліцейські наголосили на недопущенні жорстокості й насильства серед дітей та негативні наслідки насильства і жорстокої поведінки.
Майор поліції також розповів учням про відповідальність за вчинення кримінальних та адміністративних правопорушень неповнолітніми. Окремо зупинились на злочинах проти життя і здоров’я, волі, честі та гідності особи.

Така ж зустріч відбулася у Смизькій ЗОШ І-ІІІ ступенів.  Під час заходу поліцейські надали поради, до кого звернутися за допомогою у випадку насилля та розповіли підліткам, як захиститися від булінгу та запобігти випадкам агресії. Також правоохоронці роз’яснили школярам, що протиправні дії стосовно однолітків чи інших дітей мають правові наслідки.

Зустрічі з представниками поліції є дуже корисними для учнів будь-якої вікової категорії, адже результатом є те, що діти краще усвідомлюють, що закони виконують не лише каральну функцію, а й захищають інтереси кожного члена суспільства, тому закони треба знати і обов’язково їх дотримуватися.
 
Повідомляє Рівненське РВ АМУ в рамках Проєкту ПУЛЬС за матеріалами Смизької громади

Немає коментарів:

Дописати коментар

Головна

Всеукраїнську історико-краєзнавчу конференцію планують провести у Гощанській громаді

Гоща готується до проведення другої Всеукраїнської історики-краєзнавчої конференції «Крізь віки: історія та культура Гощанського краю». Темо...

Популярні публікації