вівторок, 19 січня 2021 р.

Громади Рівненщини завершують процес децентралізації та прийняття майна у комунальну власність

На Рівненщині  триває процес передачі майна з районного рівня у комунальну власність територіальних громад. Так, по 79 % об’єктів вже прийнято рішення про взяття на баланс територіальних громад. Йдеться про заклади освіти, культури, охорони здоров’я та інші. Прийнявши на свій баланс ці об’єкти, територіальні громади отримують змогу ними управляти та утримувати їх з власного бюджету.

Зокрема у Сарнах на останньому засіданні члени міськвиконкому затвердили Статути установ і закладів Сарненської міської ради, змінили їхні назви. Так, у назвах КП «САРНИ-АРЕНА», КУ «Трудовий архів», КЗ «Сарненська дитячо-юнацька спортивна школа», Загальноосвітньої вечірньої (заочної) школи ІІІ ступеня, КУ «Сарненський інклюзивно-ресурсний центр» визначили по-новому їхню приналежність – із власності Сарненської районної ради, у підпорядкуванні якої вони були раніше, перевели у власність Сарненської міської ради, а отже – громади. Додаткових змін зазнали найменування шкіл. Зокрема, Городецький навчально-виховний комплекс «ЗОШ І-ІІІ ст.-ДНЗ» став ліцеєм, а Сваринівський і Велихівський навчально-виховні комплекси «ЗОШ І-ІІ ст.-ДНЗ» - гімназіями.

«Ми продовжуємо рухатись до остаточного завершення реформи децентралізації у нашій громаді.  На сьогоднішньому засіданні зробили черговий крок: вчасно прийняли необхідні для жителів громади рішення,» – каже Сарненський міський голова Руслан Серпенінов. 

      Іншими рішеннями виконкому уповноважили на вчинення нотаріальних дій секретаря ради Андрія Мичку, затвердили склад комісії з питань нагородження, ввели нового  члена до міжвідомчої комісії Ярослава Ражика. Він нещодавно став начальником відділу архітектури та містобудування.

Підготовлено Рівненським РВ АМУ в рамках Проєкту ПУЛЬС за матеріалами Сарненської ТГ та РОДА


Немає коментарів:

Дописати коментар

Головна

Всеукраїнську історико-краєзнавчу конференцію планують провести у Гощанській громаді

Гоща готується до проведення другої Всеукраїнської історики-краєзнавчої конференції «Крізь віки: історія та культура Гощанського краю». Темо...

Популярні публікації