понеділок, 25 січня 2021 р.

В Олександрії обговорили перспективи розвитку громади

Регіональні консультанти Асоціації міст України в Рівненській області провели виїзну консультативну зустріч у Олександрійській територіальній громаді.

Захід організовано в рамках проєкту «Розробка курсу на зміцнення місцевого самоврядування в Україні» ПУЛЬС. Участь у заході взяли голова сільської ради та секретар ради. 

Спільно з регіональними консультантами АМУ обговорили організаційно-правові аспекти у роботі громади. Голова громади Олександр Гуц розповів, що вже вдалося зробити від коли він прийшов на посаду голови. У громаді працює фаховий державний реєстратор, вже прийняли у власність лікарню, організували конкурс на посаду начальника управління освіти, планують підписати договір про співробітництво громад з Білокриницькою громадою щодо служби у справах дітей. Також нині йде процес передачі табору «Сигнал»  у комунальну власність Олександрійської громади. 


Консультантка з бюджетних питань Людмила Кушнер роз’яснила, як правильно здійснювати співфінансування у разі договору співробітництва громад, обговорили як утримувати школу в селі Новоукраїнка. 

Виконавча директорка Рівненського РВ АМУ Тетяна Грещук наголосила на важливості залучення інвестицій та участь територіальної громади в конкурсах проєктів розвитку, в тому числі за рахунок коштів ДФРР. Нагадала про можливості залучення позабюджетних коштів, грантів, за які варто боротися як за додатковий ресурс на комплексний розвиток територій та інфраструктури громади враховуючи що проектний менеджер вже є у громаді.


Регіональні консультанти АМУ відповіли на численні запитання фахівців ради, котрі виникають у процесі реорганізації та набуття нових повноважень. Консультанти постійно проводять активну роз’яснювальну роботу під час виїзних та онлайн-консультацій, практикумів, дають фахові рекомендації для новоутворених та вже працюючих територіальних громад керівникам та представникам апаратів громад Рівненської області. Так учасники оперативно та в доступній формі отримують максимум фахових відповідей на запитання, котрі їх цікавлять.

Повідомляє Рівненське РВ АМУ в рамках Проєкту ПУЛЬС


Немає коментарів:

Дописати коментар

Головна

Всеукраїнську історико-краєзнавчу конференцію планують провести у Гощанській громаді

Гоща готується до проведення другої Всеукраїнської історики-краєзнавчої конференції «Крізь віки: історія та культура Гощанського краю». Темо...

Популярні публікації