четвер, 21 січня 2021 р.

Забезпечення якості освіти в громадах: точки взаємодії

В онлайн форматі відбулася зустріч щодо «забезпечення якості освіти в громадах: точки взаємодії» для представників освітньої сфери громад Рівненщини. Захід організувало Управління Державної служби якості освіти у Рівненській області, до участі в заході приєдналися консультанти Рівненського РВ Асоціації міст України в рамках Проєкту ПУЛЬС. 


У ході зустрічі підписано договір про співпрацю між управлінням Державної служби якості освіти у Рівненській області та Рівненським Регіональним відділенням РРВ АМУ. Предметом цього договору є взаємодія і співробітництво (партнерство) сторін із метою сприяння запровадженню соціальних змін шляхом підвищення рівня обізнаності громадян у сфері освіти, обʼєднання професійних знань та досвіду фахівців у сферах освіти та місцевого самоврядування.


Під час роботи  працівники управління Державної служби якості освіти у Рівненській області зосередили увагу на повноваженнях Державної служби якості освіти України та органів місцевого самоврядування в галузі освіти. Також обговорили особливості проведення інституційних аудитів, питання щодо функціонування органів управління освітою в територіальних громадах та організації освітнього процесу. 


Директорка Рівненського РВ АМУ Тетяна Грещук та консультанти з правових та бюджетних питань розкрили механізми фінансування закладів освіти та правового вирішення питань.

Наприкінці зустрічі представники закладів освіти новостворених територіальних громад Рівненщини отримали відповіді на свої запитання.

– Сьогодні був прокладений «місток» до нашої з вами подальшої співпраці. Сподіваюся, він буде міцним та ефективним. Адже тільки об’єднавши зусилля, ми зможемо забезпечити якісну освіту у громадах, – підсумував начальник управління Державної служби якості освіти у Рівненській області Святослав Сидорук.


Нагадаємо, у Рівненській області є 64 територіальних громади. Із них – 11 – міських, 40 – сільських, 13 – селищних. У 54 громадах уже створено органи управління освітою, у восьми – визначено відповідальних осіб, а у двох – створення органів управління освітою перебуває на завершальному етапі.


Підготовлено Рівненським РВ АМУ в рамках Проєкту ПУЛЬС 

Немає коментарів:

Дописати коментар

Головна

Всеукраїнську історико-краєзнавчу конференцію планують провести у Гощанській громаді

Гоща готується до проведення другої Всеукраїнської історики-краєзнавчої конференції «Крізь віки: історія та культура Гощанського краю». Темо...

Популярні публікації