середу, 27 січня 2021 р.

У Дубно презентували проект будівництва підприємства з переробки побутових відходів

У Дубно відбулася зустріч керівництва міста із представниками ТОВ «Німецько-Українське підприємство «Braun Industrial Technology», які презентували свою пропозицію щодо інвестування у створення сміттєпереробного підприємства. У зустрічі взяли участь міський голова Василь Антонюк, представники депутатського корпусу та виконавчого комітету, відповідальні працівники міської ради, представники районної влади та територіальних громад. 

Наразі питання переробки побутових відходів та утилізації сміття перетворюється на глобальну екологічну проблему. Ледь не в кожному населеному пункті існують труднощі з утилізацією відходів. Необхідність вирішення цієї проблеми стоїть перед усіма органами місцевого самоврядування. 


Запропонована інвестиційна програма передбачає впровадження німецького досвіду і сучасних технологій в систему поводження з муніципальними відходами. Проектом пропонується будівництво лінії сортування сміття з подальшою його переробкою. Запропонована технологія переробки побутових відходів не передбачає їх спалювання. Вони підлягають сортуванню. Скло та металобрухт вилучається як вторинна сировина. Будівельні відходи проходитимуть переробку для повторного використання в будівництві. Пластик підлягає вторинній переробці. З органічних відходів вироблятиметься електроенергія, теплова енергія та біогаз.

Для фінансування спільного проекту передбачено цільовий бюджет, що наповнюватиметься дольовими внесками учасників. Обсяг інвестування з боку німецького партнера складатиме 70%, а доля інвестування від громад - 30%. У ході зустрічі було обговорено можливість налагодження співпраці з керівниками місцевих органів самоврядування у цьому напрямку.

Фахівці зазначають, що створення сучасного підприємства з переробки місцевих відходів за технологіями, які повністю відповідають вимогам екологічних директив Європейського Союзу та України, дозволить поліпшити екологічну ситуацію у територіальних громадах, підвищити рівень економічної та енергетичної незалежності громад, забезпечити додаткові надходження в бюджети громад та створити нові робочі місця.

Учасники зустрічі заслухали експертів, отримали відповіді на низку уточнюючих запитань.

Міський голова Василь Антонюк запевнив, що пропозицію буде ретельно вивчено та обговорено з громадою, розглянуто умови та вимоги до реалізації даного проекту і, відповідно, прийнято остаточне рішення.

Підготовлено за матеріалами Дубенської міської ради

Немає коментарів:

Дописати коментар

Головна

Всеукраїнську історико-краєзнавчу конференцію планують провести у Гощанській громаді

Гоща готується до проведення другої Всеукраїнської історики-краєзнавчої конференції «Крізь віки: історія та культура Гощанського краю». Темо...

Популярні публікації