четвер, 28 січня 2021 р.

У Малолюбашанській громаді тримають курс на розвиток

Консультанти Асоціації міст України в Рівненській області провели виїзну консультативну зустріч у Малолюбашанській територіальній громаді, де зустрілися з в.о. сільського голови Аллою Лемешевською.  

Захід організовано в рамках проєкту «Розробка курсу на зміцнення місцевого самоврядування в Україні» ПУЛЬС USAID. 


Під час зустрічі обговорили організаційно-правові аспекти у роботі громади. Консультант з правових питань Василь Курилас наголосив – весною виборів у громаді не буде, скоріше всього їх призначать вже на осінь, нагадаємо новообраний голова Малолюбашанської громади восени помер від коронавірусу, тому нині обов’язки голови виконує секретар ради Алла Лемешевська.  Вона розповіла, що громада живе звичним життям, усі заклади та підрозділи працюють, освоюють новий напрям роботи -  проектний менеджмент. Невдовзі у селі Новий Берестовець планують відкрити новий дитсадок, він вже готовий очікують лише обладнання на кухню. У планах громади – капітальний ремонт ПМСД у селі Мирне, ремонт та купівля нового обладнання для ФАПів. Ремонтні роботи у клубі села Мала Любаша вже завершили, він готовий до повноцінної роботи.  

Консультантка з бюджетних питань Людмила Кушнер роз’яснила, як правильно здійснювати співфінансування у разі договору співробітництва громад.


Виконавча директорка Рівненського РВ АМУ Тетяна Грещук нагадала про можливості залучення позабюджетних коштів, грантів, за які варто боротися як за додатковий ресурс на комплексний розвиток територій та інфраструктури громади враховуючи що перші кроки у громаді вже роблять.

Фахівці відповіли на різні запитання, котрі виникають у процесі роботи ради. 

Повідомляє Рівненське РВ АМУ в рамках Проєкту ПУЛЬС USAID

Немає коментарів:

Дописати коментар

Головна

Всеукраїнську історико-краєзнавчу конференцію планують провести у Гощанській громаді

Гоща готується до проведення другої Всеукраїнської історики-краєзнавчої конференції «Крізь віки: історія та культура Гощанського краю». Темо...

Популярні публікації