вівторок, 16 лютого 2021 р.

Управління земельними ресурсами в умовах реорганізації громад – практикум Рівненського РВ АМУ

16 лютого у Рівненському регіональному відділенні Асоціації міст України відбувся онлайн-практикум із застосування законодавства на тему: «Практичні аспекти реалізації законодавства у сфері управління земельними ресурсами в умовах реорганізації громад».


Вебінар на платформі ZOOM відбувся  в рамках проєкту «Розробка курсу на зміцнення місцевого самоврядування в Україні» (ПУЛЬС), який реалізує Асоціація міст України за підтримки USAID.

З вітальним словом до учасників звернулася виконавча директорка Рівненського РВ АМУ Тетяна Грещук, вона нагадала основні спрямування роботи  Асоціації міст України в рамках проєкту ПУЛЬС.


Лектор-модератор заходу Олександр Придатко експерт з просторового планування та земельних відносин детально розповів та проаналізував новації у сфері земельного законодавства, адже воно часто змінюється, тому землевпорядники завжди мають володіти такими змінами. Детально ознайомив з порядком оформлення територіальними громадами комунальної власності та земельних ділянок сільськогосподарського призначення, переданих з державної власності. Розповів про вирішення суперечностей щодо питань оренди ставків, про правила утримання та збереження полезахисних лісових смуг, про зміни щодо протидії рейдерству, а саме договори оренди паїв, а також інші актуальні зміни у сфері земельних відносин.  



Наприкінці заходу  виконавча директорка Рівненського РВ АМУ Тетяна Грещук нагадала: 

«Асоціація міст України закликає Парламент якнайшвидше прийняти у другому читанні і в цілому законопроєкт «Про внесення змін до Земельного кодексу України та інших законодавчих актів щодо удосконалення системи управління та дерегуляції у сфері земельних відносин» №2194. Адже завдяки його схваленню громади отримають реальний шанс стати справжніми господарями власної землі.  АМУ також розробила практичний посібник «Передача земель сільськогосподарського призначення державної власності за межами населених пунктів у власність об’єднаних громад», у якому описується алгоритм передачі земель та особливості окремих етапів, пропонуються зразки документів. Ці посібники можна знайти на сайті АМУ в розділі «Бібліотека», де також можна знайти багато корисних матеріалів для органів місцевого самоврядування» - наголосила Тетяна Грещук. 

Повідомляє Рівненське РВ АМУ в рамках Проєкту ПУЛЬС (USAID)


Немає коментарів:

Дописати коментар

Головна

Всеукраїнську історико-краєзнавчу конференцію планують провести у Гощанській громаді

Гоща готується до проведення другої Всеукраїнської історики-краєзнавчої конференції «Крізь віки: історія та культура Гощанського краю». Темо...

Популярні публікації